Sant Cugat Empresarial reflexiona sobre la normalització de la dona als equips directius

L'edició d'enguany de 'Converses d'innovació' ha abordat els 'Equips directius diversos, imperatiu econòmic'


  • Comparteix:

El 70% de les grans empreses catalanes no tenen dones als equips directius. És una de les alertes que ha servit com a premissa a l'edició d'enguany del cicle 'Converses d'innovació' de Sant Cugat Empresarial (SCE), que ha abordat la necessitat de fer que els equips directius siguin diversos, el que és un 'imperatiu econòmic'. La trobada, a l'Hotel Sant Cugat amb més d'un centenar d'assistents, ha tingut com a ponents la directora de Comunicació i Relacions Públiques d'HP Barcelona, Eva Blanco; la regidora d'Innovació i Govern Obert i directora general de Societat Digital, Joana Barbany; i la directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercadé.

A l'acte s'ha posat de manifest la necessitat d'avançar cap a un món empresarial on les dones tinguin una presència més destacada. Mercadé destaca que la força de treball i el talent sorgit de les universitats té majoritàriament accent femení i lamenta que això no es materialitzi a les altes esferes empresarials.

Un punt de vista compartit per Blanco, que lamenta la poca normalització de la presència de la dona a les cúpules directives. La directora de Comunicació d'HP va més enllà i considera que aquelles companyies que aposten per la diversitat a les juntes 'estan perdent una oportunitat de negoci'.

Des de la Generalitat es va impulsar el 2015 una llei per garantir la paritat de gènere a les empreses, sobretot al sector públic. Es tracta d'una aposta que també es treballa des de la direcció general de Polítiques Digitals, capitanejada per la santcugatenca Joana Barbany. La també regidora d'Innovació i Govern Obert ha incidit en la necessitat de formar les estudiants de primària i secundària en qüestions tecnològiques perquè el sector de les TIC tingui prou presència femenina.

L'acte d'aquest dijous ha tingut la presència de la regidora de Cultura i Promoció Econòmica, Sílvia Solanellas; de la de Comerç, Mayte Pérez; i també del portaveu del grup municipal del PP, Álvaro Benejam.






Anna Mercadé

Cal que hi hagi un 50% de dones a tots els llocs de decisió. La majoria de llicenciades són dones i també tenen els millors currículums.

Eva Blanco

Les empreses amb lideratge divers són les més rendibles. Les que no tenen clar estan perdent una gran oportunitat de negoci.

Joana Barbany

Hi ha molt camí per recórrer, sobretot al sector tecnològic. No pot ser que les dones tinguem tan poca presència. Cal treballar-ho a la Primària i a la Secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.