El viver d'empreses municipal registra 27 noves companyies a Sant Cugat

El Be Business Vita, al parc empresarial de Ca n'Ametller, acull prop de 50 emprenedors


Temes relacionats

L'equip de govern treballa per convertir el BeBusiness en la marca d'emprenedoria de Sant Cugat ( 9/jun/17)


  • Comparteix:

El viver municipal d'empreses, el Be Business Vita, ha registrat 27 noves companyies a Sant Cugat des de la seva creació. El viver, abans Vita Sant Cugat, ha deixat enrere la col·laboració público-privada i ara, des de l'Ajuntament, continua treballant per ser una plataforma per ajudar els emprenedors. Són 49, una cinquena part dones, els que treballen a l'espai que el consistori ofereix a Centre d'Emprenedoria de Ca n'Ametller.

En el contracte de dos anys, prorrogable a dos més, els emprenedors disposen, en l'acollida al viver, d'un espai de treball i de reunió amb clients i també d'eines i d'infraestructures. Les sessions de formació i el 'networking', obertes a no residents també, són una constant i el consistori té clar que són d'utilitat per als emprenedors, com expressa el tècnic de Promoció Econòmica, Nacho Albert.

Aquest dimecres ha estat el torn de parlar de mètodes de finançament alternatiu i internacional, a càrrec del Servei d'Assessorament Financer d'ACCIÓ de la Generalitat. Per a l'Estel Mallorquí, directora de Biwel, i la Marta Ramos, cap de comptabilitat de Kartsana, sessions com aquesta són un instrument a tenir a compte per ampliar les opcions de negoci.

Una mostra del dia a dia del viver d'empreses municipal. La meitat del emprenedors que circulen pel diàfan espai són santcugatencs i la resta venen de ciutats de l'entorn i l'àrea metropolitana. Per tant, no és condició imprescindible ser santcugatenc per sol·licitar un lloc al Be Business Vita per un lloguer de màxim 120 euros al mes. Això sí, vinguis de fora o de la ciutat, has de registrar la teva empresa a Sant Cugat. I són 27 les residents al viver on diuen, 'tens més que una cadira i una taula'.






Sílvia Solanellas

Durant tot aquest temps el nombre de projectes no ha parat de créixer. Aquesta setmana han entrat set nous projectes. Són projectes amb un retorn clar a la societat.

Participants

Ens trobem amb la fita de créixer a nivell internacional i volem saber quin finançament hi ha per fer aquest creixement / Anem a força xerrades que fan per veure quins finançaments i ajudes tenen.

Nacho Albert

Fonamentalment els ajudem a tirar endavant el negoci. De vegades la voluntat hi és, però el coneixement manca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.