El Pla d'Actuació Municipal 2005-2007 preveu una inversió de 202,5 milions d'euros


  • Comparteix:

La inversió prevista suposa el doble que la del mandat anterior i la principal partida es destina a equipaments socials

La inversió prevista suposa el doble que la del mandat anterior i la principal partida es destina a equipaments socials

L'Ajuntament de Sant Cugat té previst destinar un total de 202,5 milions d'euros al Pla d'Actuació Municipal 2005-2007. L'objectiu d'aquest document és establir les actuacions que es faran durant aquest mandat i les corresponents inversions per dur-les a terme. Entre les diferents partides, destaquen les polítiques socials i la construcció d'habitatge públic, amb un 73,9% del total de les inversions previstes.

L'equip de govern ha presentat les bases econòmiques del Pla d'Actuació Municipal que ha elaborat l'equip de govern de CiU i ERC, i que contempla una inversió total de 202,5 milions d'euros per al període 2005-2007.

L'objectiu d'aquest document és determinar quines seran les actuacions que es faran durant els tres anys que queden de mandat i quines inversions s'hi destinaran per dur-les a terme. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, que ha assegurat que el PAM recull les propostes fetes en els programes electorals dels dos socis de govern partint, però, dels diners disponibles.

Jordi Joly

Aquest PAM reflexa el que és la política de l'equip de govern municipal i s'ha configurat tenint en compte els recursos econòmics disponibles.


Per àmbits de gestió, les inversions més importants corresponen a l'àmbit social, sociosanitari i d'habitatge públic, que s'emporten un 73,9% del total de la inversió prevista, el que suposa 122 milions d'euros. Entre els principals projectes, destaca la construcció de 984 habitatges públics. Escoltem Jordi Joly.

Jordi Joly

La inversió més important és la socio-cultural i sanitària, amb el 73,9 % del total, no només per la construcció d'habitatge públic sinó també per nous centres cívics etc.


L'equip de govern també preveu construir 2 noves escoles bressol, la conversió de l'Escola Municipal de Música en conservatori de grau mitjà, la finalització de la segona fase del Museu de Sant Cugat o una sala de concerts per a joves. També s'ha programat la segona fase de la Ciutat Esportiva, la construcció del carril bici o un esforç important en la compra de terreny a Torre Negra per construir el futur Parc Rural.

També cal destacar inversió prevista en la millora de carrers i places de la ciutat i en la urbanització dels districtes, amb una partida de 9 milions d'euros. Pel que fa a la partida que podran gestionar els consells de districte, aquesta s'anirà incrementant en un 10% cada un dels 3 propers anys. Jordi Joly.

Jordi Joly

S'incrementa la quantitat que tenien dotada en un 10% i es preveu que sigui així els propers 3 anys. Això suposaria que els districtes gestionarien directament el 3,48% els pressupost d'inversions.


Cal remarcar que, a banda de la inversió directa que fa l'Ajuntament, hi ha també una previsió del que aporten altres fonts de finançament, com per exemple la Generalitat, i que suposa el 19,4% del total. Aquí s'hi contemplen projectes com la comissaria dels Mossos d'Esquadra o equipaments educatius pels quals l'Ajuntament ha de fer la previsió de sòl però que finança el govern català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.