El president de Renfe diu ara al Senat que no es pot posar data a la posada en marxa de la línia de rodalies Papiol-Mollet


  • Comparteix:

La posada en marxa de la línia de rodalies de renfe per a passatgers entre Papiol i Mollet durant el primer trimestre de l'any vinent queda ara en entredit. Així es desprèn de les declaracions fetes aquest dijous al Senat pel president de Renfe, José Salgueiro, afirmant que no es poden donar terminis per l'entrada en funcionament d'aquesta línia. El president de l'ens ferroviari ha afegit, a més, que l'empresa no disposa de trens suficients per cobrir les necessitats de transport ferroviari de Catalunya.

Durant la Comissió de Pressupostos celebrada aquest dijous al Senat, i en resposta a una pregunta feta pel portaveu del grup parlamentari de CiU al Senat, Pere Macias, el president de Renfe ha assegurat que no es poden donar terminis per la posada en marxa de la línia de rodalies Papiol -Mollet.

Així ho ha explicat a aquesta emissora Pere Macias, que ha manifestat la seva sorpresa per aquesta resposta, després que tot just fa unes setmanes el mateix Salgueiro confirmés l'entrada en funcionament de la línia durant el primer trimestre de l'any vinent. Macias ha manifestat també la seva preocupació per la confirmació que Renfe no té prou material per cobrir les necessitats de rodalies de Catalunya.

Pere Macias

La meva sorpresa va ser quan el director de Renfe va dir que hi havia dificultats i no hi havia data prefixada, i això em va semblar greu, imés quan em van reconèixer que Renfe tenia un problema per cobrir rodalies.


Per a Macias, aquesta situació es veu agreujada pel fet que l'ens ferroviari acaba d'adquirir nous trens de mercaderies que s'han destinat a Madrid, mentre que a no es té la mateixa atenció cap a Catalunya.

Pere Macias

Això se suma al fet que ara Renfe ha comprat uns trens nous de mercaderies però com sempre els ha destinat a Madrid i no n'hi cap per a Catalunya. Ës una mostra més de la desatenció cap a Catalunya.


Davant d'aquesta situació, Macias ha demanat una compareixença dels responsables a la Comissió d'Infraestructures del Senat per tal que s'aclareixi definitivament quines són les previsions per la línia de rodalies entre Papiol i Mollet per a passatgers.

De la seva banda, des de Renfe han declinat pronunciar-se sobre aquest qüestió.

Recordem que, a mitjans d'aquest mateix mes de novembre, l'alcalde de Sant Cugat va rebre una carta del mateix president de Renfe assegurant que l'estació de Sant Cugat entrarà en funcionament el primer trimestre del 2005.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.