L'oposició denuncia un model de ciutat insostenible i l'escassa capacitat d'autofinancament


  • Comparteix:

PSC, ICV i PP voten en contra del pressupost municipal per al 2005

PSC, ICV i PP voten en contra del pressupost municipal per al 2005

PSC, ICV i PP han votat en contra del pressupost municipal per al 2005 per considerar que és continuïsta amb un model de ciutat 'insostenible' que obliga a gastar més diners en manteniment de ciutat que no en polítiques socials. Els grups de l'oposició denuncien, també, que prop del 50% de les inversions es financiïn amb venda de patrimoni ja que el consistori no té actualment, diuen, capacitat d'autofinançament.

Els tres grups de l'oposició han coincidit a considerar que l'actual model de ciutat és insostenible, tal i com demostra, diuen, el fet que es destini una gran part dels recursos a manteniment, en detriment dels serveis a les persones.

PSC, ICV i PP han mostrat també la seva preocupació per l'escassa capacitat d'autofinançament que té l'Ajuntament per fer front a les despeses que genera aquest model de ciutat.

És per això que per al regidor socialista, Pau Calsamíglia, és moment de deixar de banda la 'passivitat' i el 'conformisme' i buscar la manera de resoldre el greu problema de finançament de la ciutat.

Pau Calsamíglia

Aquí tenim un seguit de problemes als que hem de cercar solució i que són la despesa incontrolada, la mala gestió dels cobraments i la despesa enorme en concessions.


Calsamíglia ha afegit que el projecte de pressupost elaborat per l'equip de govern és 'de dretes' i 'poc social' i ha lamentat que, tot i les aportacions evidents d'ERC, no es destinin més recursos a àrees com esports, dona, cultura o gent gran, entre d'altres. Des del PSC han denunciat també que a data d'avui només s'ha executat, segons diuen, un 14% de les inversions previstes pel 2004 i que, per tant, hi ha molts projectes que no s'han acabat o que estan per iniciar.

En el mateix sentit s'han expressat des d'ICV, que també han denunciat la insostenibilitat de l'actual model pressupostari, i han apuntat la necessitat de millorar el sistema de recaptació i reconduir algunes de les actuals concessions de serveis. Els ecosocialistes han manifestat la seva preocupació per la manca d'una informació real sobre la situació econòmica de la ciutat i s'han sumat a la proposta feta fa una setmana pel PSC de fer un gran pacte institucional que permeti redreçar l'actual situació financera del municipi. Escoltem el portaveu d'ICV, Xavier Boix.

Xavier Boix

Tenim una despesa captiva molt difícil de solucionar, i aquesta és una de les grans preocupacions que tenimi per aixpò parlem de fer un gran pacte institucional per redreçar la situació econòmica


De la seva banda, des del PP han demanat a l'equip de govern que facin polítiques realistes i per als ciutadans, i han lamentat que s'estiguin esgotant els recursos i incrementant la pressió fiscal sense que això reverteixi en millors serveis per als ciutadans. Escoltem el regidor Rafael Enríquez.

Rafael Enríquez

Estan vostès esgotant les possibilitat de recursos i si afegim que els recorregut fiscal el situen quasi alstopalls legals, quin futur espera a la ciutat?


Els populars han denunciat també el que consideren una manca de previsió pressupostària de l'equip de govern i que, al costat de l'increment de partides per al medi ambient o els serveis urbans, la policia local s'incrementi en només 3 agents o que no s'incrementi la partida destinada als esports.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.