Sant Cugat, la ciutat amb menys atur de l'Estat espanyol

També destaca entre els municipis més rics i amb més esperança de vida


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Monesitr / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu del Monesitr / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La taxa d'atur a Sant Cugat és del 6,2%. Això la converteix en la ciutat de l'Estat espanyol amb menor taxa d'atur, segons un estudi de Institut Nacional d'Estadística (INE) que analitza les xifres d'ocupació del 2018 de 126 municipis espanyols. Sant Cugat lidera el rànquing per davant de les ciutats de Pozuelo de Alarcón (6,4%), Las Rozas de Madrid (7,2%) i Sant Sebastià (7,2%).

De les 126 localitats analitzades, només 13 registren taxes per sota del 10%. A l'altra banda, es troben les ciutats de Linares (32,8%), La Línea de la Concepción (29,9%) i Sanlúcar de Barrameda (29%). Aquests resultats s'han elaborat a partir dels valors mitjans de l'any amb un model que combina l'Enquesta de Població Activa (EPA) i l'atur registrat.

Les dades s'inclouen dins el projecte 'Indicadors Urbans' de l'INE, que també analitza altres paràmetres com la renda, l'esperança de vida i el nombre de fills per dona, entre altres.

Sant Cugat també destaca en alguns d'aquests indicadors, com és el cas de la renda neta mitjana anual per càpita. Entre els 405 municipis de més de 20.000 habitants, el municipi es va situar com la quarta ciutat amb més renda el 2016 amb 19.151 euros. Passen per davant Pozuelo de Alarcón (25.957), Boadilla del Monte (19.702) i Las Rozas de Madrid (19.340).

A més, és la setena ciutat amb més esperança de vida, que arriba als 84,3 anys, segons dades del 2016. Aquest rànquing, format per 126 localitats, l'encapçala la ciutat de Pozuelo de Alarcón amb 85,9 anys i el tanca la de Chiclana de la Frontera amb 81,1.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.