Convoquen una vaga general per a l'11 d'octubre

Sindicats registren un preavís d'aturada a tota Catalunya per les dates en què podria sortir la sentència del Suprem


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la vaga del 21-F / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la vaga del 21-F / Foto: ACN

La CSC-Intersindical i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han registrat dos preavisos de vaga general per l'11 d'octubre. Els sindicats promouen una aturada de 24 hores a tot Catalunya per un dels dies en què podria sortir la sentència del judici al Tribunal Suprem per l'1-O i poc després de la detenció de nou CDR acusats de terrorisme.

Segons han explicat a l'ACN fonts de la CSC-Intersindical, la vaga es convoca perquè segueixen sense resoldre's les reivindicacions econòmiques i socials de les últimes mobilitzacions, com la derogació de la reforma laboral, la manca d'un salari mínim més elevat, o la promoció de la igualtat. A més, recorden que el sindicat està compromès amb els drets nacionals, que considera que afecten, també, la situació laboral.

En aquest sentit, des del sindicat apunten que les recents detencions de nou activistes independentistes, acusats de terrorisme per l'Audiència Nacional, té afectació en la seva feina.

Vaga d'estudiants
De la seva banda, el Sindicat d'Estudiants convoca una vaga de tres dies després de conèixer la sentència de l'1-O. El sindicat vol que els alumnes d'instituts i universitats catalans aturin les classes quan es conegui la sentència del judici de l'1-O i es concentrin a plaça de Sant Jaume.

L'endemà convocarà manifestacions arreu del país i el tercer dia, preveu que la vaga d'estudiants coincideixi amb la de treballadors i es culmini amb una manifestació unitària a la tarda. Aquesta és la resposta que ha dissenyat el sindicat per estar 'a l'alçada de l'ofensiva repressiva' que considera que s'està vivint al país. Per això, l'organització fa una crida a la mobilització massiva. En un comunicat, l'organització referma el seu compromís amb la lluita per a 'l'alliberament nacional' i defensa la necessitat 'd'enfortir la mobilització'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.