Sant Cugat és la segona ciutat de Catalunya amb major renda per càpita


  • Comparteix:

L'alcalde recorda que això no pot crear desequilibris i aposta per les polítiques socials per evitar-ho

L'alcalde recorda que això no pot crear desequilibris i aposta per les polítiques socials per evitar-ho

Sant Cugat és el segon municipi de Catalunya amb major renda per càpita. Així ho conclou un estudi elaborat per l'Institut Català d'Estadística (Idescat). Segons aquest informe, Matadepera lidera el rànquing de municipis més rics, amb una renda de 19.900 euros per habitant, seguit de Sant Cugat, amb 16.600 euros per habitant, mentre que la mitjana catalana és d'11.100 euros per habitant a l'any.

L'informe de l'Idescat és el primer que es fa en base a una nova metodologia de comptes que s'ha implantat a la Unió Europea, i fa referència a dades corresponents a l'any 2000.

Segons aquest estudi, Sant Cugat és el segon municipi de Catalunya amb més renda familiar disponible per càpita, és a dir, aquells diners que les famílies poden disposar a l'estalvi o al consum. En el cas de la nostra ciutat, aquesta xifra és de 16.600 euros per habitant a l'any, mentre que a Matadepera, que apareix com la ciutat més rica, la xifra és de 19.900 euros per habitant.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha volgut recordar però que aquesta xifra correspon a la mitjana del municipi i que això no vol dir que tots els habitants de Sant Cugat tinguin aquesta capacitat econòmica. És per això que per a Recoder, són fonamentals les polítiques socials, a les quals es destina prop de 65% del pressupost per al 2005.

Lluís Recoder

Que la mitjana doni una renda per càpita determinada no vol dir que tothom tingui la mateixa, i hi ha desequilibris, i corregir-los passa per fer polítiques socials.


El mateix estudi de l'Idescat també posa de manifest que la nostra comarca concentra tant els municipis amb més renda familiar, com el cas contrari. I és que Badia del Vallès és actualment el municipi amb menys renda familiar disponible per càpita, amb una mitjana de 7.400 euros per habitant a l'any.

El mateix passa a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on es troben 7 dels 10 municipis més pobres de Catalunya, però també alguns dels més rics del país.

La mitjana catalana era, segons aquestes dades de l'any 2.000, d'11.100 euros per habitant i any. Un informe presentat recentment per l'Institut Nacional d'Estadística revelava però que, al 2002, aquesta xifra havia pujat a Catalunya, arribant als 12.356 euros per habitant i any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.