L'Ajuntament vol presentar un recurs contra l'Estat per la pèrdua d'ingressos provinents del PIE


  • Comparteix:

Sant Cugat ha deixat de percebre enguany 1 milió d'euros corresponents a la transferència que rebia com a membre de l'antiga Corporació Metropolitana de Barcelona

Sant Cugat ha deixat de percebre enguany 1 milió d'euros corresponents a la transferència que rebia com a membre de l'antiga Corporació Metropolitana de Barcelona

L'Ajuntament presentarà un contenciós administratiu contra l'Estat Espanyol pel perjudici que ha suposat la pèrdua dels ingressos provinents de la Participació en els Ingressos de l'Estat (PIE) que Sant Cugat rebia com a membre de l'antiga Corporació Metropolitana de Barcelona. Aquest acord, que s'ha d'aprovar al ple de dilluns, s'emmarca dins una campanya conjunta engegada per la mancomunitat de municipis de Barcelona.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha deixat de percebre aquest any un milió d'euros en concepte de la Participació en els Ingressos de l'Estat (PIE) que el nostre municipi rebia com a membre de l'antiga Corporació Metropolitana de Barcelona.

Fins aquest any, la transferència que feia l'Estat cada any en concepte del PIE es basava en dos qüestions diferents: d'una banda, la participació pròpiament dita com a municipi, i de l'altra, la participació com a municipi integrat a l'antiga Corporació Metropolitana de Barcelona. Aquest any, i segons ha explicat el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Jordi Joly, la transferència corresponent a aquest segon concepte ha desaparegut totalment i la pèrdua de diners que això ha suposat en cap cas no s'ha compensat.

Jordi Joly

Aquesta quantitat ha desparageut en la seva totalitat i és una mesura que ha pres l'Estat i tampoc hi ha hagut cap compensació ni res.


És per això que l'Ajuntament vol interposar un contenciós administratiu contra l'Estat. Es tracta d'una acció conjunta amb la resta de municipis de l'entorn de Barcelona, que estan iniciant el mateix procés amb l'objectiu de millorar la difícil situació que pateixen avui dia les finances municipals.

Jordi Joly

El contenciós que nosaltres posem és el mateix que s'interposa des del resta de municipis de l'etorn de Barcelona.


La decisió d'interposar el contenciós administratiu contra l'Estat Espanyol per aquesta qüestió es portarà a aprovació al ple municipal previst per al proper dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.