L'11a Jornada d'Emprenedoria de Sant Cugat afrontarà el repte de la internacionalització

L'acte, coorganitzat per la Cambra de Comerç i l'Ajuntament, serà el 13 de novembre al Teatre-Auditori i estarà conduït per l'instagramer Joan Grivé


  • Comparteix:

Imatge de la presentació al Cafè Auditori / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la presentació al Cafè Auditori / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat tornarà a acollir el pròxim 13 de novembre la trobada 'amb més repercussió del Vallès', segons l'organització, de persones emprenedores. L'11a edició de la Jornada d'Emprenedoria, coorganitzada per l'Ajuntament i per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, se centrarà enguany en la potencial internacionalitat de les noves empreses amb la intenció de fer de la ciutat 'un pol d'atracció de talent i d'innovació'.

L'objectiu de la trobada és, un any més, compartir experiències i fer xarxa entre emprenedors. Un acte que, segons ha explicat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ha consolidat Sant Cugat com a 'referent' en la matèria per facilitar un entorn favorable que ha reunit prop de 3.500 empreses. De fet, Vila ha explicat que la intenció del govern és potenciar un progrés econòmic que anirà de la mà del progrés social i ha assegurat que acollir iniciatives com aquesta és 'un orgull'.

Tant la tinenta d'alcaldia com el director de Banca de Caixabank, un dels patrocinadors de l'esdeveniment, han assegurat que les institucions públiques i privades 'tenen l'obligació' d'afavorir un ecosistema emprenedor d'on puguin sorgir idees i projectes que acabaran sent empreses que creïn llocs de treball.

Per la seva banda, el director gerent de la Cambra, Josep Prats, ha explicat que el tema, la internacionalitat en un 'món glocal', vol potenciar un dels factors de qualitat que ha de tenir l'emprenedoria, una necessitat d'exportació internacional com a característica que a Catalunya només tenen un 11% de les empreses, per sota del 21% d'altres països europeus. Prats també ha repassat el programa de la proposta, que reunirà emprenedors que explicaran la seva experiència amb conferenciants com el fundador d'Infonomia i Co-Society, Alfons Cornella.

Tot plegat en un acte que conduirà l'instagramer Joan Grivé (@sir.joan) i que, com a novetat, incorpora enguany una aplicació per gestionar l'activitat de 'networking' que es farà durant la jornada.






Elena Vila

Aquesta jornada s'ha consolidat com un dels actes d'emprenedoria amb més repercussió del Vallès i un referent al territori. Per Sant Cugat, una ciutat emprenedora, d'oportunitats i innovadora, és un orgull presentar iniciatives com aquesta.

Josep Prats

Aquesta concepció que quan una persona impulsa un negoci el vegi de forma global és una qüestió que culturalment portem uns anys d'endarreriment. Volem afavorir que les persones emprenedores vegin les relacions internacionals com una oportunitat de creixement del seu negoci.

Daniel Gatius

L'emprenedoria està transformant la realitat. Dona fruit a empreses que acaben generant llocs de treball. La obligació de les institucions públiques i privades és que aquest ecosistema funcioni de manera dinàmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.