Castells aposta pel Quart Cinturó per facilitar la mobilitat i el desenvolupament econòmic


  • Comparteix:

El conseller d'Economia ha protagonitzat la sisena sessió del fòrum Santcugatribuna

El conseller d'Economia ha protagonitzat la sisena sessió del fòrum Santcugatribuna

El creixement de l'economia catalana ha de passar per una millora de les infraestructures de transport públic i privat, i per millorar la competitivitat a base d'una bona relació entre productivitat i costos. Així ho ha explicat al fòrum Santcugatribuna el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, que s'ha manifestat a favor del projecte del Quart Cinturó tot i reconèixer que és un tema que requereix un intens debat.

El conseller d'Economia i Finances ha estat el ponent de la sisena sessió del fòrum empresarial Santcugatribuna. Sota el títol 'L'economia catalana, avui', Antoni Castells ha parlat de la situació actual que viu l'economia del nostre país, que ha qualificat de 'moderadament optimista', després que en els dos últims trimestres el PIB hagi experimentat el creixement més important dels darrers 3 anys.

Per al conseller, el que cal però és treballar per que Catalunya sigui una regió puntera a nivell econòmic dins d'Europa, i per això ha apuntat la necessitat de millorar la productivitat i també les infraestructures. En aquest sentit, Castells ha apostat per fer un important esforç en aquest tema i s'ha mostrat també favorable a la construcció del Quart Cinturó, un dels punts de desencontre amb els seus socis del Tripartit.

Antoni Castells

El meu desig és que hi hagi el Quart Cinturó, tot i que els diferents partits del govern s'han posicionat diferent. El que cal és intentar fer possible aquesta connexió evitant que es facin disbarats.


Pel que fa a la productivitat, Castells ha remarcat que actualment és molt difícil competir amb alguns països asiàtics i de l'est on els costos són més baixos, però ha apostat per oferir una bona relació entre productivitat i costos.

Antoni Castells

En termes de costos hem deixat de ser competitus en relació a altres països, i ho haurem de ser en base a una productivitat amb mètodes més avançats i una bona relació productivitat i costos.


Durant la seva conferència, el conseller també ha aprofitat per remarcar la importància de la internacionalització, que segons ha dit, ha afavorit molt a Catalunya, i ha manifestat la seva posició favorable a la Constitució europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.