L'èxit de l'emprenedoria passa per superar el repte de la internacionalitat en un món glocal

Sant Cugat ha acollit l'11a Jornada d'Emprenedoria de la Cambra de Terrassa i l'Ajuntament


  • Comparteix:

Oferir fórmules i models d'emprenedoria en un context 'glocal' per fomentar pensar globalment i actuar localment ha estat l'objectiu de l'11a Jornada d'Emprenedoria que s'ha celebrat aquest dimecres a Sant Cugat. I és que l'entorn empresarial canviant fa que la internacionalitat hagi de formar part integral de qualsevol planificació empresarial. Experts i casos d'èxit han servit per ajudar els emprenedors que han participat a trobar camins i solucions per expandir els seus negocis més enllà de les fronteres de l'Estat.

Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, coorganitzador de la iniciativa amb l'Ajuntament, considera clau que els emprenedors no només valorin el mercat local sinó que també tinguin un ull posat en l'internacional. Segons Talamàs, però, tot això només pot passar si les infraestructures dels territoris on estan establerts les acompanyen per poder tirar endavant la seva activitat econòmica.

Els agents econòmics insisteixen que en tot aquest camí és indispensable l'ajuda i acompanyament de l'administració pública, també la dels ajuntaments, com la més propera a l'emprenedor. I des de Sant Cugat es té clar que s'ha d'apostar per les noves idees i treballar conjuntament amb el sector privat, com ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, la qual aposta per convertir-se 'en un referent també en l'àmbit de l'emprenedoria femenina'.

Un dels casos que s'han donat a conèixer durant la jornada és el de l'èxit empresarial Robin Hat, que fabrica casquets de quiròfan amb dissenys d'allò més originals i que els ha permès en només quatre anys passar de vendre en un mercat local a ser presents arreu del món, des d'Europa fins a l'Àsia i, fins i tot, a Austràlia. Un dels seus fundadors, Javier Garrido, ha explicat que ells van tenir clar 'des del primer minut' que havien de sortir fora i exportar per poder avançar.

L'11a edició de la jornada ha ofert també un panell d'experiències empresarials moderat per CaixaBank i activitats de networking.






Ramon Talamàs

Des d'un punt de vista d'emprenedors heu de valorar molt el mercat local però també tenir aquesta visió internacional i una dimensió global d'una empresa requereix una sèrie d'infraestructures en el seu territori per acollir la seva activitat econòmica.

Mireia Ingla

Especialment com alcaldessa volem ser un referent també en l'àmbit de l'emprenedoria femenina i volem arribar a acords amb coworkings de la ciutat per continuar en la línia del treball cojunt entre empresa i ajuntament.

Javier Garrido

Si tenim un públic molt acotat i tenim un monoproducte o sortim d'aquí o no podrem avançar, no podrem millorar, no podrem facturar. Des del primer minut vam pensar que havíem de sortir fora, havíem d'exportar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.