Galleda d'aigua freda de Foment, que confirma que Sant Cugat no tindrà abans del 2010 estació del TGV


  • Comparteix:

Els alcaldes buscaran el suport de la Generalitat per aconseguir l'estació vallesana

Els alcaldes buscaran el suport de la Generalitat per aconseguir l'estació vallesana

Decepció per part de l'alcalde per la confirmació del ministeri de Foment que el corredor del Vallès del TGV només serà un by-pass per treure les mercaderies del port i fer-les arribar a la frontera francesa. En una reunió a Madrid, el secretari d'Estat d'Infraestructures ha confirmat que el pas pel Vallès no és una prioritat i que de moment no pararà cap comboi a Sant Cugat.

S'ha acabat confirmant allò que més es temia i és que el traçat per la comarca del TGV no és, ni de lluny, una prioritat pel ministeri de Foment. Així ho ha confirmat el secretari d'Estat d'Infraestructires a Lluís Recoder i una delegació d'alcaldes de la comarca en una reunió mantinguda aquest dijous a Madrid.

La prioritat és fer arribar el Tren de Gran Velocitat, primer a Barcelona el2007 i el 2009, a la frontera francesa. La resta, haurà d'esperar.

Per tant, de moment, el corredor del Vallès serà només un by-pass per treure les mercaderies del port i desviar-les perquè puguin arribar a la frontera amb França. L'alcalde es mostrava decebut perquè de moment, i no abans del 2010, cap comboi pararà a Sant Cugat:

Lluís Recoder

Servirà per treure les mercaderies de Barcelona. De moment, ara mateix no pararà cap tren o comboi.


De tota manera, Foment manté la reserva de sòl per fer l'estació a Sant Cugat. Tampoc ha tancat la porta que en un futur l'estació pugui acollir tant mercaderies com passatgers, tot i que Víctor Morlan no s'ha avingut a posar sobre la taula cap data concreta.

Tampoc ha resultat efectiva la demanda que es construeixi una doble via d'ampla europeu ja que el govern espanyol ha optat per l'anomenat 'mètode Calatayud' consistent a construir un tercer rail paral·lel a la via ja existent.

Davant d'això, Recoder ja ha anunciat que continuaran fent pressió per tirar endavant el traçat vallesà i sobretot, buscant el recolzament de la Generalitat. Escoltem-lo.

Lluís Recoder

Ara el que hem de fer és anar a veure el govern de la Generalitat i demanar el seu suport a l'estació del Vallès, i institir que és més fàcil que al 2009 arribem a França a través del Vallès que de Barcelona.


La reunió amb el secretari d'Estat d'Infraestructures també ha posat sobre la taula la possibilitat de fer, en un futur llunyà, dues estacions vallesanes, una per a passatgers i una altra per a mercaderies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.