L'EMD proposa que l'Ajuntament els pagui el deute pendent amb diners i cessió de patrimoni


  • Comparteix:

Les dues administracions continuen negociant una nova proposta de conveni econòmic

Les dues administracions continuen negociant una nova proposta de conveni econòmic

L'EMD de Valldoreix ha proposat a l'Ajuntament que els pagui la quantitat que, segons diuen, els deu des de l'any 1992, una part amb diners i una altra amb la cessió de patrimoni de Valldoreix. De moment, totes dues administracions continuen negociant per acordar una nova proposta de conveni econòmic.

La necessitat de tancar un acord sobre una nova proposta de conveni econòmic amb Valldoreix, i sobretot, de descongelar la partida del pressupost destinada a Valldoreix de cara al 2005, han centrat part de les al·legacions presentades per l'EMD, ICV i PSC al pressupost municipal per a l'any vinent.

Des de l'equip de govern s'han rebutjat les al·legacions per considerar que en aquests moments ja s'està fent una negociació 'seriosa' amb l'EMD per desbloquejar aquest tema. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha assegurat que s'està treballant per acordar paràmetres del conveni, i alhora, transferir el deute pendent corresponent a l'IPC congelat de pressupostos anteriors

Jordi Joly

Remarcar una vegada més l'actitud positiva de l'equip de govern i que s'ha arribat a una sèrie de conclusions on posem sobre la taula tots els elements que afecten al pressupost per l'EMD.


La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, també s'ha mostrat disposada a poder tancar un acord en breu, però ha remarcat que, en cas que no sigui així, està disposada a esgotar totes les vies judicials per defensar els interessos dels valldoreixencs. Turu ha afegit que s'han posat diverses propostes sobre la taula, entre ells la possibilitat que l'Ajuntament liquidi el deute pendent una part amb diners i l'altra amb la cessió de patrimoni. Segons Turu, després de consultar-ho amb la direcció general d'Administracions Locals, han constat que aquesta via és possible.

Montserrat Turu

El que proposem és saldar un deute que ja ve de l'any 1992 i apartir d'aquí hem fet diferents propostes, una que l'Ajuntament pagui una part en dinerari i l'altra amb patrimoni públic de Valldoreix.


Des del grups de l'oposició a Sant Cugat, s'ha remarcat la necessitat de resoldre aquesta qüestió d'una vegada per totes i han denunciat que l'equip de govern mantingui 'congelada' aquesta partida des de fa anys i limiti així la capacitat de gestió de l'EMD, en detriment dels valldoreixencs.

Pel que fa a ERC, soci de l'equip de govern tant a Sant Cugat com a Valldoreix, asseguren que 'continuaran treballant' per intentar que les dues administracions arribin a un acord satisfactori per uns i altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.