La Generalitat de Catalunya presenta un projecte per dinamitzar el comerç local de Sant Cugat

El consistori ha acollit la presentació de l'avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana, també conegudes com APEU


  • Comparteix:

Imatge de la presentació del projecte / Foto: Ajuntament

Imatge de la presentació del projecte / Foto: Ajuntament

La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest dimecres a la sala de plens de l'ajuntament l'avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU) per dinamitzar el comerç local de Sant Cugat. A través d'una xerrada organitzada per la Cambra de Terrassa, la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, ha explicat als assistents que la llei pretén generar una eina per millorar les àrees de comerç urbanes a través d'actuacions emmarcades en projectes d'una durada de cinc anys. La proposta ha estat ben rebuda per part de l'Ajuntament, que considera que pot tenir un impacte positiu als eixos comercials de la ciutat.

Així, la tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, ha destacat que es tracta d'un projecte 'valent', ja que el comerç local es troba en 'un moment molt delicat', i que potencia la col·laboració publicoprivada Vila ha destacat que la implementació d'una àrea de promoció econòmica urbana a la ciutat permetria 'tirar endavant propostes consensuades de la taula de comerç del municipi'.

Per la seva banda, el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, ha celebrat que s'expliqui el funcionament de les APEU als comerciants. Carballo ha defensat que l'objectiu de l'entitat és aconseguir aquesta eina per 'fer una promoció de la ciutat amb més mitjans' i per estudiar com facilitar la mobilitat a l'eix comercial.

En la mateixa línia que el gerent de l'entitat santcugatenca, la delegada de la Cambra de Terrassa a Sant Cugat, Sun Rius, ha explicat que 'és vital' que tothom conegui el funcionament de les APEU i les ha posat en valor com un mecanisme per revitalitzar el comerç local a les zones on 's'està apagant de mica en mica'.

Mecanisme d'implementació
Perquè el projecte tiri endavant, cal que s'aprovi al ple de l'Ajuntament i rebi el suport majoritari dels comerciants que es trobin dins l'àrea de promoció econòmica urbana que s'hagi delimitat prèviament. Si s'aprova, tots els comerciants, hagin votat a favor o en contra, hauran de pagar les quotes que financen el projecte. Les mesures poden afectar qualsevol àmbit que es consideri oportú, com equipaments, àrees de servei, mobiliari urbà, etc.


Muntsa Vilalta

Acotant un àrea delimitada amb activitat econòmica dins i amb un projecte a cinc anys d'actuacions, finalment poder millorar l'activitat econòmica i els negocis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.