El comerç de Sant Cugat afronta els primers passos del desconfinament amb peus de plom

Agraïts per la resposta dels ciutadans, els comerciants preveuen un any complicat que pot acabar amb molts negocis


Temes relacionats

Els comerços de Sant Cugat encaren amb 'ganes i esperança' l'entrada a la fase 0,5 (18/mai/20)

Sant Cugat posa en marxa un servei de suport a la digitalització del comerç local ( 4/mai/20)


  • Comparteix:

Les botigues han de prendre mesures / Foto: Cugat Mèdia

Les botigues han de prendre mesures / Foto: Cugat Mèdia

Després de dos mesos tancats, tornar a obrir ha suposat una alenada d'aire fresc per als comerciants, tot i les limitacions. La il·lusió de retrobar-se amb els clients compensa d'alguna manera els esforços per adaptar-se a la nova realitat, que sovint implica una inversió d'uns centenars d'euros que s'acumulen a les pèrdues derivades del confinament, i el comerç local agraeix la col·laboració ciutadana, que ha tornat a les botigues tan bon punt han pogut obrir. Això sí, més enllà d'aquest intent de retorn a la normalitat les perspectives són complicades i la tardor pot marcar un punt de no retorn per molts comerços.

El gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, ha parlat de tot plegat al magazín 'Sant Cugat a fons'. En l'entrevista, Carballo ha confirmat que tres comerços associats ja han abaixat la persiana definitivament i un altre ha presentat concurs de creditors, però la resta tiren endavant gràcies, per exemple, a què molts ciutadans han fet efectius els encàrrecs que tenien per la temporada de primavera, encara que ja hagi passat. Molts tenien a més la temporada d'estiu ja comprada i per tant volen seguir endavant a l'espera que millori la situació.

Això sí, l'hora de la veritat arribarà a la tardor, segons Carballo i tot dependrà de l'evolució dels propers mesos. El principal escull per superar és, com ja s'ha assenyalat durant el confinament, els alts preus del lloguer, que poden fer inviables moltes botigues, que no podran fer front a inversions necessàries en estoc. De tot plegat, però, potser se'n poden treure aspectes positius, com la sensació que la ciutadania s'ha adonat de la importància del comerç local, una tendència que Carballo espera que amb el retorn a la normalitat no es perdi.


Jesus Carballo

S'han de desfer dels estocs perquè és una despesa feta fa mesos i la campanya d'estiu ja la tenien comprada i pagada. Molts voldran desfer-se dels estocs i ja veurem què passa al setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.