Neix el Pol Cooperatiu de Sant Cugat

El projecte pretén aprofundir en el treball en xarxa entre cooperatives i el seu bon funcionament empresarial


  • Comparteix:

Membres del projecte / Foto: Cedida

Membres del projecte / Foto: Cedida

El Pol Cooperatiu de Sant Cugat neix amb l'objectiu de ser un espai de creació de projectes empresarials, d'interrelació entre d'altres ja existents i de dinamització d'empreses relacionades amb l'economia social i solidària. Impulsat per Cal Temerari, Pol·len Edicions, Arqbag i l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, el pol vol aprofundir en la tradició cooperativa de Sant Cugat per tal d'unir 'forces i capacitats i enxarxar els agents que comparteixen ideari, valors i estratègies' a l'economia local. Simona Cerri, d'Arqbag, i Mar Carrera, de Pol·len Edicions, han parlat del projecte al 'Sant Cugat a fons'.

Pendents encara de trobar un espai físic on ubicar-se, els membres del col·lectiu es concentren ara a generar les primeres sinergies i han aconseguit ja sumar diversos projectes a la causa. L'Associació 4 Pins, Cíclica coop, Utopig Sutido SCCL, Coopmunitat SCCL, la Florestina, els grups locals de SOM energia SCCL i de Som Mobilitat SCCL, el Taller Jeroni de Moragas, l'Ortiga SCCL i Doble Via SCCL ja s'han sumat al pol, que espera començar a funcionar en les properes setmanes.

Carrera i Cerri han explicat que el format de cooperativa permet tirar endavant projectes amb un valor social i comunitari especial i que al Pol Cooperatiu els valors dels membres són tan importants com la seva forma social. Inspirat en una iniciativa francesa, 'Pôles territoriaux de coopération économique' (PTCE), vol esdevenir un agrupament d'empreses amb idees compatibles i posar l'accent en la viabilitat empresarial del treball en xarxa. Tot plegat, per engegar projectes innovadors socialment i econòmica de l'Economia Social i Solidària. Carrera ha assenyalat que Sant Cugat és un municipi 'estratègic' econòmicament i ha destacat la feina feta a la ciutat per la Xarxa d'Economia Social i Solidària (XES) en aquest àmbit.


Mar Carrera

Des del 2016 s'ha anat fent molta feina des de la XES a l'hora d'enxarxar les diferents parts de l'Economia Social i Solidària. Enfocats en l'eix de posar les persones al centre, protegir el medi ambient i potenciar governança democràtica en aquests espais.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.