Generar confiança en els passatgers, clau per a la recuperació de l'Aeroport del Prat

La directora de l'aeroport del Prat, Sonia Corrochano, ha estat la convidada d'una nova edició del Sant Cugat Tribuna


  • Comparteix:

Generar confiança en els passatgers és clau perquè l'Aeroport de Barcelona - El Prat es recuperi de la crisi del coronavirus. Aquesta és una de les reflexions que ha fet aquest dijous la seva directora, Sonia Corrochano, en una nova edició del Diàlegs del Tribuna Sant Cugat, organitzat per Sant Cugat Empresarial (SCE). Corrochano també ha insistit en la importància de traslladar una imatge de no només l'aeroport com a espai segur sinó en totes les etapes del viatge, des de l'inici fins a l'arribada. Es tracta d'un objectiu, ha detallat, en què hi han treballat tots els aeroports europeus de manera coordinada.

Corrochano ha fet un repàs de les mesures que ha recomanat l'Agència Estatal de Seguretat Aèrea i ha citat, per exemple, un major augment de la distància entre taulells i filtres de seguretat, les mesures de protecció dels treballadors o l'accés autoritzat a la terminal de només treballadors i viatgers.

D'altra banda, la directora de l'aeroport ha avançat que a partir de l'1 d'agost es reobrirà la T2 després que la caiguda dràstica de vols obligués a tancar-la ja que hi van deixar d'operar, entre d'altres, Ryanair, Norwegian i Easyjet, tot i que la zona on operava aquesta darrera es mantindrà tancada encara. Pel que fa a la T1, es va reduir a un terç de la seva capacitat però molt més del que es necessitava per tenir-la habilitada en el moment de la desescalada. De fet, ja estarà operativa aquest cap de setmana quan decaigui l'estat d'alarma.

La directora de l'aeroport del Prat també ha explicat que el projecte per millorar la capacitat de les pistes i la construcció de la terminal satèl·lit prevista per al 2026 es manté vigent si bé ha admès que es podria endarrerir 'potser un o dos anys' en funció de l'evolució de la recuperació després de la crisi de la Covid-19.


Silvia Conocharro

Hem de ser una pinya per poder transmetre que això és una destinació segura i que poden venir i que es poden fer les activitats que es feien abans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.