El preu del lloguer d'habitatge a Sant Cugat puja un 18,9% en tres anys

Sant Cugat és la tercera ciutat catalana amb un major augment del preu del lloguer i la segona amb el lloguer mitjà de pisos més car


Temes relacionats

Dues visions sobre l'habitatge a Sant Cugat (27/des/19)

El ple posa de manifest les desavinences entre l'equip de govern i Junts en matèria d'Habitatge (16/set/19)

Entra en funcionament l'índex de referència de preus de lloguer (21/jun/17)


  • Comparteix:

El preu mitjà del lloguer d'un pis a Sant Cugat  el 2018 era de 980 euros mensuals / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

El preu mitjà del lloguer d'un pis a Sant Cugat el 2018 era de 980 euros mensuals / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Sant Cugat ha registrat un augment del 18,9% dels preus del lloguer d'habitatge entre el 2015 i el 2018. Segons dades del sistema estatal d'índexs de preus de lloguer d'habitatge, que ha presentat recentment el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el preu mitjà d'un lloguer d'un habitatge col·lectiu, és a dir, d'un pis, era de 980 euros mensuals el 2018, el més car de Catalunya només per sota d'Alella (1.000 euros/mes). Pel que fa als habitatges unifamiliars, el preu mitjà del lloguer a Sant Cugat se situa als 1.380 euros, només per sota a Catalunya de Sant Just Desvern (1.903 euros), Esplugues de Llobregat (1.663 euros) i Castelldefels (1.500 euros).

Entre el 2015 i el 2018, a Catalunya només Terrassa (21,1%) i Rubí (19,3%) han patit un increment superior al del preu dels lloguers de Sant Cugat. Les dades estan extretes a partir de fonts tributàries i cadastrals, en el que és el primer índex de preus de lloguer d'habitatge oficial, que ha de servir per, segons el ministeri, regular el mercat properament. No hi apareixen Navarra ni el País Basc.

Es pot consultar, això sí, un mapa interactiu que desglossa els preus per districtes i que indica que el preu més car d'habitatge col·lectiu a Sant Cugat es troba a Mira-sol, amb 1.300 euros mensuals, i el més barat a Valldoreix i La Floresta, amb 750 euros. Pel que fa als habitatges unifamiliars, la zona més cara és la del Centre Oest, amb una mitjana de 1.838 euros al mes, i la més barata les Planes, amb 863 euros mensuals, on no es registren prou exemples d'habitatge col·lectiu per extreure'n dades.

Fa tres anys la Generalitat, a través de l'Agència catalana de l'habitatge, ja va impulsar un índex de referència de preus de lloguer a disposició de la ciutadania.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.