Les Cambres reclamen actuacions urgents contra la Covid-19 per evitar conseqüències econòmiques 'devastadores'

El Consell de Cambres exigeix augmentar el nombre de rastrejadors, fer test PCR massius i fer ús d'una aplicació mòbil de control


  • Comparteix:

Un equip de mostres preparant-se per fer un test PCR / Foto: ACN

Un equip de mostres preparant-se per fer un test PCR / Foto: ACN

El Consell General de Cambres de Catalunya, del qual forma part la Cambra de Comerç de Terrassa, reclama actuacions urgents contra la propagació de la Covid-19 per evitar conseqüències econòmiques 'devastadores'. Concretament, el consell exigeix que s'augmenti el nombre de rastrejadors de contactes, que es facin test PCR massius en les zones o poblacions on hi hagi rebrots i que s'implementi una app per complementar els controls. L'entitat, formada per les 13 cambres de comerç del país, assenyala que la tendència a l'alça dels rebrots de coronavirus demana 'una estratègia intensiva' que extremi les mesures de control del virus per evitar 'nous confinaments i que empitjori la situació econòmica'.

En la qüestió d'augmentar el nombre de rastrejadors, el consell considera que l'equip actual 'és insuficient' i que s'ha d'augmentar per no deixar cap positiu sense seguiment. L'entitat proposa que la plantilla s'augmenti de la mateixa manera que ho va fer la plantilla del 061 durant el març i l'abril.

Mentre el rastrejament de contactes 'no funcioni', el Consell General de Cambres de Catalunya proposa per test PCR massius a les zones afectades pels brots com el Segrià i el Baix Segre. L'entitat exigeix que s'instal·lin a les àrees públiques de les zones en rics dispositius mòbils de recollida de mostres de la població per poder detectar els positius i poder-los aïllar.

Per últim, el consell proposa utilitzar la tecnologia per complementar el control manual dels casos positius. Les cambres consideren que una bona mesura per aturar els contagis seria crear una aplicació mòbil que, conjuntament amb els rastrejadors i els PCR, permetin extremar els controls i la propagació de la Covid-19.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.