Sant Cugat Comerç impulsa el projecte Cliccat per ajudar el comerç local a digitalitzar-se

La iniciativa, que arrencarà a la tardor, serà una eina perquè els comerços puguin vendre en línia els seus productes


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc a l'antic ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La presentació ha tingut lloc a l'antic ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat Comerç ha presentat aquest dimecres el projecte Cliccat.cat, el primer 'marketplace' del comerç de proximitat. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, vol ajudar el teixit comercial local en el seu procés de digitalització perquè estigui preparat per vendre els seus productes per Internet. El projecte és una evolució de l'SlowShopping.cat, la plataforma en línia que facilitava l'entrega de productes a domicili impulsada per Sant Cugat Comerç durant el confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19.

La presidenta de Sant Cugat Comerç, Aïda Fernández, ha explicat durant la presentació que la plataforma servirà per donar 'més visibilitat' al comerç local, ja que permetrà tant la compra online com la recollida presencial a la botiga gràcies al servei 'Click and collect'. Els comerços que vulguin adherir-se al servei ho podran fer de manera gratuïta els primers quatre mesos i després hauran de pagar una quota mensual de 24 euros per als associats i de 39 per als no associats, a més d'una comissió per cada venda.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha destacat que es tracta d'una iniciativa 'molt necessària en el moment actual', ja que la crisi del coronavirus ha accelerat el procés de digitalització de les empreses. Vila també ha assenyalat la importància d'oferir eines a la ciutadania perquè pugui realitzar les seves compres de manera presencial i online.

Per donar a conèixer el projecte, que està previst que arrenqui a la tardor, Sant Cugat Comerç i el consistori engegaran en els propers dies una campanya informativa perquè els comerços de la ciutat es comencin a sumar a la iniciativa. El Cliccat.cat també es posarà en marxa a altres punts de Catalunya gràcies a l'empresa Hiberus.




Aïda Fernández

L'única manera que tenim de superar un nou confinament és tenir una forma d'arribar als nostres clients les 24 hores els set dies de la setmana. Aquesta pot ser una bona plataforma, passi o no passi això.

Elena Vila

Serà la plataforma online de milers de botigues de barri i demostrarà que fer compres de proximitat també és possible per Internet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.