Grífols obté un benefici de 218,2 milions, un 23,9% menys per l'impacte negatiu de 185 milions causat per la Covid-19

Els ingressos van augmentar un 10,5%, fins als 2.677 milions d'euros


  • Comparteix:

Grifols té seu a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Grifols té seu a Sant Cugat / Foto: Google Maps

La multinacional catalana Grífols, amb seu a Sant Cugat, ha reportat uns beneficis de 218,2 milions d'euros durant el primer semestre d'aquest any, xifra que representa un descens del 23,9% menys respecte al mateix període de l'any passat, segons ha informat l'empresa aquest dijous al matí. La companyia ho ha atribuït a l'impacte de 185 milions de la Covid-19 en els comptes, a 30 de juny. Tot i aquest context, els ingressos van augmentar un 10,5%, fins als 2.677,3 milions d'euros impulsats per la bona evolució de la Divisió Bioscience, que va créixer un 12,4%, fins als 2.158 milions.

La multinacional ha implementat un pla de contenció de despeses operatives que s'estima en 100 milions d'euros en els comptes de pèrdues i beneficis de l'exercici 2020. En aquest sentit, fins al 30 de juny, les menors despeses operatives relatives al segon trimestre van ser de 20 milions a 30 de juny i l'impacte net per la Covid-19 ha estat de 185 milions d'euros, comptabilitzat en aquest segon trimestre. Inicialment, el passat mes de juny, la companyia va reconèixer un impacte de 205 milions com a conseqüència de la pandèmia per a tot l'exercici del 2020 per la menor utilització de la capacitat productiva prevista.

L'empresa explica que malgrat que ha pres totes les mesures necessàries per protegir els donants durant la pandèmia, els esforços per impulsar centres de plasma i haver estat considerat infraestructura essencial el volum obtingut s'ha vist afectat pel confinament i les mesures de distanciament. Segons Grífols, la situació és encara 'inerta i difícil' però de moment calcula que l'impacte de la covid en termes de disponibilitat neta de plasma sigui el 10% en comparació al 2019.

Actualment, la companyia compta amb una xarxa de 300 centres als Estats Units i Alemanya. En aquest darrer país, els centres s'estan recuperant més ràpid del previst i per sobre el mateix període de l'any passat.

Aquesta setmana, l'empresa va anunciar que havia entregat els primers lots d'immunoglobulina extrets de persones que ja han superat la Covid-19 per iniciar diversos assaigs clínics aquest mateix estiu. Per dur a terme l'estudi, l'empresa ha recollit mostres de plasma durant els últims quatre mesos en els més de 245 centres de donació que posseeix als Estats Units.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.