Discrepàncies entre el govern i Junts pel calendari de reunions de la taula de diàleg del Tribut Metropolità

Des de la Plataforma No TM Sant Cugat asseguren que encara no han rebut la planificació de trobades


  • Comparteix:

Els rebuts del tribut metropolità començaran a arribar aquest octubre / Foto: Cugat Mèdia

Els rebuts del tribut metropolità començaran a arribar aquest octubre / Foto: Cugat Mèdia

Nova desavinença entre el govern municipal i el grup municipal de Junts per Sant Cugat a causa del Tribut Metropolità. Al torn de precs i preguntes del ple d'aquest dilluns, el regidor de Junts Carles Brugarolas ha retret a l'executiu que encara no hagi facilitat el calendari de trobades de la taula de diàleg per abordar aquest impost. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha assegurat que la planificació de reunions es faria arribar als participants de la taula aquest mateix dimarts, malgrat que en un principi estava previst que quedaria definida durant la setmana passada. Des de la Plataforma No TM Sant Cugat, impulsors de la moció amb què es va crear la taula, asseguren a Cugat Mèdia que encara no han rebut el calendari.

Tant per al regidor Brugarolas com per a la portaveu de la plataforma, Mireia Sanjuan, cal que la taula es reuneixi de nou el més aviat possible, ja que els rebuts del tribut començaran a arribar a la ciutadania durant el mes vinent. 'Si entrem a l'octubre sense conclusions, la taula no serveix per a res', ha advertit Brugarolas, que també ha preguntat a Soler si el govern té una 'predisposició sincera' perquè aquest espai participatiu funcioni.

El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat ha recordat que dels nous acords que contenia la moció només en van prosperar tres: la constitució de la taula, elevar una queixa a l'AMB 'pel dèficit en la relació informativa' i demanar una auditoria externa 'per saber què i en què s'està invertint en cada municipi'. Soler ha assegurat que l'únic punt que encara no s'ha complert és el darrer i ha subratllat que 'la taula no ha de servir per intentar parlar o aprovar temes que aquest plenari ha votat en contra perquè estaríem menystenint la voluntat de la ciutadania'.

Brugarolas ha insistit en la necessitat de convocar el més aviat possible les noves sessions de la taula per abordar les ordenances fiscals metropolitanes, que hauran de passar pel consell metropolità a finals d'octubre. Es tracta d'una normativa que el regidor de Junts assegura que està 'mal feta' i que, per tant, no pot prosperar. En aquest sentit, Soler ha avançat, sense oferir detalls, que l'Ajuntament ja ha mantingut converses amb l'AMB i, també, amb altres ajuntaments afectats 'per veure si hi ha possibilitat d'una acció conjunta'.

Des de la Plataforma No TM Sant Cugat mantenen que l'executiu té 'nul interès' perquè 's'anul·li o es corregeixi' el tribut. La portaveu d'aquest col·lectiu, Mireia Sanjuan, ha lamentat que encara no hagin rebut el calendari de convocatòries de reunions i assegura que el govern es va comprometre a fer-lo arribar el 8 de setembre.


Brugarolas - Soler

Si entrem al mes d'octubre sense conclusions la taula no serveix per a res. Té el govern una predisposició sincera a dialogar? / La taula no ha de servir per parlar de temes que aquest plenari ha votat en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.