Elena Vila: 'Calculem que el 50% dels santcugatencs que estan en un ERTO el 2021 estaran a l'atur'

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç participarà en el Women Evolution per potenciar l'emprenedoria femenina


Temes relacionats

L'Ajuntament repartirà 600.000 euros en vals per comprar en establiments de la ciutat (14/set/20)


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat es prepara per a un 2021 amb un índex d'atur disparat. Si actualment està en el 8,7%, dos punts per sobre del que és habitual a la ciutat, la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç ha explicat a Cugat Mèdia que temen que la meitat dels qui avui estan en un ERTO (expedient de regulació temporal d'ocupació), l'any que ve es quedin sense feina pels efectes econòmics de la pandèmia de la Covid-19. Una de les sortides per a la gent sense feina és la via de l'emprenedoria, i Elena Vila participarà en el segon congrés Women Evolution (8 d'octubre), que s'organitza en col·laboració amb l'Ajuntament i on es mostraran exemples referents de dones empresàries.

"Hem perdut un 10% del teixit empresarial, sobretot molts comerços i microempreses que han hagut de tancar portes". Vila ha vist com la pandèmia ha colpejat fort l'economia santcugatenca, però també les seves fortaleses: "Tenim una ciutat innovadora i emprenedora amb 3.000 empreses, algunes grans com HP o Ricoh, però també moltes start up potents que s'han sabut adaptar".

Malgrat això, un nombre indeterminat de santcugatencs no treballen perquè estan afectats per un ERTO, dels quals l'Ajuntament calcula que el 2021 el 50% acabarà a l'atur. "Per això estem preparant molt bé el Sant Cugat Feina [el servei d'ocupació municipal], per atendre i trobar solucions per a totes aquestes persones". Vila, recorda, però, que "necessitem més recursos i més competències per fer front a situacions com aquesta perquè els ajuntaments som la primera administració que rep aquestes persones i els hem de donar resposta".

Quan el coronavirus va començar a impactar en l'economia de la ciutat, la tinenta d'alcaldia explica que l'Ajuntament es va reunir de seguida amb empresaris i comerciants per preparar un pla de xoc a curt i mitjà termini. "Van sortir moltes iniciatives i mesures econòmiques com els ajuts directes, els vals de compra per incentivar el consum local o un servei de digitalització dels comerços".

Vals consum
Aquests vals, que l'alcaldessa, Mireia Ingla, va anunciar fa uns dies en una entrevista a l'ACN, encara no s'han posat en marxa, però Vila n'ha avançat alguns detalls a l'entrevista a Cugat Mèdia. Seran un vals -falta definir la quantia per cada ciutadà i la manera com es repartiran- per gastar en comerços "que hagin hagut de tancar durant la pandèmia i que tinguin com a màxim 10 treballadors". No es faran diferències entre el petit comerç i una franquícia. "Una ciutat sense comerç local és una ciutat morta, i Sant Cugat ho porta al seu ADN".

Women Evolution
La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç participarà el pròxim 8 d'octubre en el segon congrés organitzat per Women Evolution, que promou el talent femení, i que se celebrarà a Esade Creapolis. Elena Vila participarà en una taula rodona sota el títol 'Bones pràctiques en emprenedoria institucional'. El congrés es podrà seguir de dues maneres. O bé de manera presencial, però, amb molt poques places per les restriccions sanitàries, i per les quals queden poques places, o bé telemàticament amb inscripció prèvia.

"Cal fomentar l'empoderament de la dona treballadora, si ho fomentem també lluitem contra la discriminació de la dona per treballar cap a la igualtat. Calen referents dones en el camp empresarial, i en aquest congrés en veurem molts". Vila explica que encara avui el pes de la família sempre "el portem les dones, i a més hem de lluitar contra la pressió social". I s'ha posat a ella mateixa com a exemple: "Jo, amb la feina que tinc ara, molta gent em pregunta com m'ho faig si tinc una nena petita. Si fos un home, aquesta pregunta no me la farien".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.