Sant Cugat destinarà els 4,9 milions de superàvit i romanents a fer front a la crisi de la Covid-19

El govern local celebra la suspensió de les regles fiscals i els objectius de dèficit per al 2020 i 2021


Temes relacionats

L'Ajuntament de Sant Cugat podrà gastar tots els seus romanents (30/set/20)


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'equip de govern de Sant Cugat celebra la decisió de l'executiu espanyol de suspendre les regles fiscals i els objectius de dèficit de manera extraordinària per al 2020 i 2021 per al conjunt de les administracions. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament podrà utilitzar tant el romanent com el superàvit, que xifra ara en 4,9 milions d'euros i que destinarà 'a fer front a la crisi generada' per la Covid-19. La proposta s'allargarà, a més, per als pressupostos del 2020 i del 2021.

L'executiu pot ara afegir aquests prop de cinc milions d'euros als 15 que ja ha mobilitzat per fer front a les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, però, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que "molt probablement" no s'acabin d'exhaurir, tot i que estan satisfets de disposar d'"encara més marge". El responsable d'Hisenda ha recordat que Sant Cugat "ja ha fet els deures" i "totes les modificacions necessàries" per pal·liar els efectes de la crisi. Soler preveu "alguna modificació més" abans que acabi l'any en les àrees, principalment, de Serveis Socials, d'Habitatge i de reactivació econòmica. De moment aquesta partida s'ha traduït en un pla amb un centenar de mesures classificades en tres àmbits: serveis socials, habitatge i reactivació econòmica. En tot cas, el govern deixa la porta oberta a ampliar el nombre d'accions en cas que sigui necessari.

En el cas de Valldoreix, l'EMD està a l'espera de conèixer com es concreta la mesura, però ja està treballant per calcular els recursos de què podrà disposar l'administració descentralitzada i a quines polítiques els destina.

La suspensió dels objectius del dèficit la va anunciar aquest dimecres la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i es materialitzarà pròximament, quan passi pel Consell de Ministres. La ministra ha afirmat que la suspensió de les regles fiscals és "una decisió sense precedents perquè les administracions posin la totalitat dels recursos al servei dels ciutadans" que "atorga flexibilitat fiscal per mantenir polítiques socials i d'estímul econòmic que no deixin ningú enrere".


Pere Soler

Molt possiblement no acabem d'exhaurir del tot aquests cinc milions, però tenim aquest marge. Creiem que a les alçades de l'any no necessitarem més, però sí que tenim aquest marge per si calgués.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.