Poca afluència en la primera jornada de mercadet amb noves restriccions

Un dia rúfol marca l'estrena de les restriccions d'aforament per places i carrers i el reforç de la seguretat


  • Comparteix:

El mercadet dels dijous ha estrenat les noves mesures, més restrictives, amb poca afluència de públic. L'Ajuntament ha augmentat la presència d'agents cívics, Protecció Civil i fins i tot seguretat privada per garantir que els aforaments recomanats es respecten per reforçar l'aposta per mantenir activa aquesta activitat econòmica. Aquest dijous, però, no ha estat necessari intervenir per tancar perimetralment cap dels espais i el mercadet s'ha pogut celebrar amb la màxima normalitat possible tenint en compte el context sanitari.

La lenta represa de l'activitat, però, preocupa i molt els paradistes, que han vist com la frenada els feia baixar considerablement la facturació, fet que ha provocat retallades de personal i, fins i tot, que es plantegin plegar, com han explicat dos d'ells, Josep Manuel i Pere Sabatés, a Cugat Mèdia. En part per la por dels compradors i en part també per la frenada econòmica, el futur d'aquests negocis, com tants d'altres, penja d'un fil i reclamen que es tingui en compte que es tracta de venda al aire lliure, fet que limita els contagis.

Els compradors, per la seva banda, també pateixen les incomoditats de les restriccions, però tot i així alguns decideixen seguir fent la compra setmanal, amb previsió i anant-hi més d'hora del normal, o hi passegen per fer alguna compra imprevista. Des del consistori aposten per "mantenir actiu" el mercat, com ha assenyalat la tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, garantint que es respectin les restriccions. En aquest sentit, el regidor de Seguretat, Francesc Carol, ha apuntat a la necessitat de reforçar aquest control de l'aforament amb seguretat privada per deslliurar la Policia Local d'altres tasques.


Francesc Carol

Volem tenir un complement amb Agents Cívics, Protecció Civil i seguretat privada. És el complement perfecte per les limitacions d'accés a la plaça Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.