La multinacional OCA Global compra unes oficines de 4.814 m2 a Sant Cugat

Es tracta de l'operació de compra més gran a la perifèria de Barcelona aquest 2020 registrada per Savills Aguirre Newman


  • Comparteix:

Façana de la l'edifici d'OCA Global, a El Prat de Llobregat / Foto: Cedida

Façana de la l'edifici d'OCA Global, a El Prat de Llobregat / Foto: Cedida

OCA Global, una empresa internacional especialitzada en inspecció i certificació industrial, ha comprat unes oficines de 4.814 metres quadrats al Parc Empresarial A7 de Sant Cugat del Vallès, on fins al 2011 va haver-hi l'empresa JOMAS. Fundada l'any 2010, l'empresa factura 78,6 milions d'euros i compta amb més de 2.000 treballadors arreu del món. Sant Cugat acollirà la seu de l'empresa, que fins ara estava al Prat de Llobregat en unes oficines de lloguer. OCA Global treballa a més de 57 països i està present amb filials a Mèxic, Colòmbia, Xile, Perú, Marroc, Egipte, Sud-àfrica, Emirats Àrabs, Arabia Saudí, Índia, Ucranïa i Andorra.

L'empresa ha estat assessorada per Savills Aguirre Newman en l'adquisició de l'immoble. Natàlia Montal, directora associada d'Oficines de Savills, explica a Cugat Mèdia que "aquesta operació, el dia d'avui, és la més gran de 2020 que s'ha fet en la perifèria de Barcelona. Quant a nombre d'operacions, n'hi ha hagut menys que, per exemple, al Baix Llobregat, però aquesta seria la més important que s'ha fet durant tot aquest any".

El conseller delegat d'OCA Global, Josep Fajula, ha explicat a aquest mitjà que canvien d'ubicació perquè Sant Cugat està molt ben comunicat i és un punt estratègic per a aquells que viuen a Terrassa, Sabadell, Cerdanyola, Badia o Matadepera. Fajula afegeix que "nosaltres som de Girona, de Sant Joan de les Abadesses, i tenim una part important de gent que treballa a Girona i que, evidentment, els serà molt més fàcil anar fins a Sant Cugat que no pas fins al Prat de Llobregat, que és on estem ara". I afegeix que, arran de la pandèmia actual, les persones tendeixen a sortir de les grans ciutats per viure a la perifèria, i confirma que OCA Global vol posicionar-se en aquest àmbit.

A més, ens confirma "nosaltres ja coneixem aquesta zona perquè la nostra anterior empresa, que era ECA, havia estat al mateix parc empresarial". L'actual president d'OCA Global va fundar ECA als anys 70, empresa de serveis d'inspecció que va ser adquirida l'any 2007 per Bureau Veritas. Abans de l'adquisició, la propietat d'ECA va construir l'edifici on s'allotjava la seva seu i, per tant, estaven familiaritzats amb el parc empresarial de Sant Cugat.

OCA Global es trasllada a l'edifici de l'anterior empresa JOMAS, que es dedicava a uniformes professionals i laborals. JOMAS va deixar l'edifici l'any 2011 quan va fer suspensió de pagaments i des d'aleshores l'espai ha estat buit. La multinacional té previst instal·lar-se a l'immoble de Sant Cugat durant Setmana Santa del 2022, un cop finalitzin les obres de rehabilitació i adequació de les instal·lacions.




Josep Fajula

Sant Cugat està molt ben comunicat i, en aquests temps que venen, el fet de sortir de la gran ciutat, de Barcelona, i que estem en un enclau que sí que és Sant Cugat, però també Bellaterra, Sabadell, Terrassa, Cerdanyola, Badia, Matadepera...crec que la gent tornarà a sortir de la gran ciutat.

Natalia Montal

Te diré que esta operación hasta la fecha es la más grande que se ha hecho en la zona, en la periferia, durante todo el año. Digamos que a nivel de número de operaciones hay muchas menos, que en el Baix Llobregat, pero esta sería la más importante de las que se han hecho durante todo este año 2020, en lo que llamamos la periferia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.