Els comerços de Sant Cugat encaren amb prudència i incertesa un Nadal marcat per la Covid-19

Les associacions santcugatenques celebren la reobertura de la restauració i demanen més previsió per aplicar mesures i tancaments


Temes relacionats

La desescalada: Bars i restaurants fins a les 21.30 hores sense límit a les terrasses, però amb toc de queda durant dos mesos (19/nov/20)

Els restauradors santcugatencs es preparen per reobrir dilluns immersos en la 'incertesa' (19/nov/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un comerç de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un comerç de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Les associacions de comerciants santcugatenques celebren la reobertura de la restauració però afronten amb més 'incertesa' que mai una campanya de compres nadalenques marcada, encara, per les restriccions i pel 'canvi d'hàbits de consum' que ha comportat la pandèmia. Tant des de Sant Cugat Comerç com des de l'associació de comerciants Centre Vila es mostren prudents, tot i la relaxació progressiva de les mesures per frenar contagis anunciada aquest dijous.

Totes dues, això sí, coincideixen en el benefici que els comporta que els bars i restaurants tornin a obrir. De fet, des que es van tancar han notat un descens en les vendes, ja que la gent aprofita que surt a prendre alguna cosa per comprar. Des de Sant Cugat Comerç, el seu gerent, Jesús Carballo, va més enllà i assegura que la Covid-19 ha comportat un canvi d'hàbits de consum, ja que l'augment del teletreball i la reducció de la mobilitat han fet que hi hagi menys compres. En aquest sentit, Carballo ha posat èmfasi en la importància d'obrir la venda 'online' per "tenir un aparador 24 hores i 365 dies l'any". L'associació participa, en col·laboració amb l'Ajuntament, en un programa de digitalització del comerç local per facilitar-los l'accés a aquesta via de venda. De moment, ja s'ha fet una formació a una seixantena de comerciants de la ciutat.

El gerent de Sant Cugat Comerç explica que la campanya de Nadal "ja fa anys que no existeix com a tal", amb iniciatives com el 'Black Friday' i d'altres rebaixes. De tota manera, les perspectives "no poden ser bones".

El mateix opina la presidenta de l'associació Centre Vila, Maria Calopa, que reconeix que la situació és molt "complicada". Confirma la baixada de vendes des que van tancar bars i restaurants i veu amb "molta preocupació" el futur proper. Calopa és prudent amb els trams de la desescalada anunciats aquest dijous, però demana que les mesures es comuniquin "amb més temps", ja que "aquests alts i baixos en l'economia ens fan anar molt malament".




Jesus Carballo

Moltíssima gent no surt al carrer perquè es queda a casa treballant, el tipus de roba que es compra és diferent... tot està canviant molt. Les expectatives per la campanya de Nadal no són molt bones. Tot això ens ajuda, però estem en una situació que no és còmode i no ens deixa pensar que puguem llençar coets.

Maria Calopa

Si ens han de tornar a tancar, l'ideal és que no t'ho diguin d'un dia per l'altre. Esperem que no es compleixin les previsions i anem a millor, perquè aquests alts i baixos en l'economia ens fan anar molt a malament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.