Quatre de cada deu empreses de Sant Cugat han hagut de fer un ERTO o ajustar la plantilla

Sant Cugat Empresarial ha presentat els resultats del segon estudi de l'impacte de la crisi de la Covid-19


Temes relacionats

Sant Cugat Empresarial prepara un nou informe sobre l'impacte de la Covid-19 en el sector (12/nov/20)

Dues de cada 10 empreses de Sant Cugat han deixat de facturar des de l'inici del confinament (15/mai/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

El 40% de les empreses de Sant Cugat s'han vist obligades a fer un ERTO o a ajustar la seva plantilla per la crisi econòmica provocada per la Covid-19. És un dels resultats destacats de l'estudi fet per Sant Cugat Empresarial, el segon que fa l'associació per analitzar l'afectació de la pandèmia al teixit empresarial de la ciutat. Segons l'informe, un 54,6% dels enquestat han vist reduïda la seva activitat 'considerablement'.

En concret, un 33,3% dels enquestats han hagut de fer un ERTO, un 22,7% ha consensuat "mesures específiques" amb els seus treballadors i un 6,7% ha fet reajustaments de la plantilla. Els sectors més afectats són els que han vist limitada la seva activitat, ja sigui parcialment o totalment, com la restauració, l'hoteleria i l'hostaleria, l'educació i el lleure, les activitats de creació artística i espectacles, les esportives, recreatives i les encarregades d'organitzar esdeveniments.

Més del 33% de les empreses ha vist reduïda la seva facturació més de la meitat i el 2,7% assegura que la seva productivitat ha estat "nul·la". La majoria, el 62,7%, pensen que la recuperació no pot ser possible en els propers 6 mesos o un any.

Comparat amb la primera onada, segons explica l'associació, les xifres són "lleugerament millors", tot i que descriuen la situació econòmica com a "catastròfica". El 41,4% dels negocis han hagut de demanar préstecs ICO, un 8,8% més que a la primera onada, i més del 49% ha rebut alguna ajuda pública. Unes ajudes que el teixit empresarial considera "insuficients": el 64% demana suspendre pagaments i prop del 40% reclama altres mesures urgents per sobreviure.

L'informe també indica que el 63% de les empreses asseguren que els seus treballadors han "patit problemes" amb la gestió i el cobrament de les prestacions de l'atur o dels ERTO.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.