Els hotels de Sant Cugat: tancats o oberts amb una ocupació mínima

Estan adaptant la seva manera de treballar i el personal a les reserves i la situació sanitària


  • Comparteix:

La recepcionista Cèlia Mora a l'Aparthotel del Golf ubicat a Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

La recepcionista Cèlia Mora a l'Aparthotel del Golf ubicat a Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Els hotels de Sant Cugat també pateixen la crisi sanitària del coronavirus. El sector es beneficiava del gran moviment empresarial que hi ha a la zona, que ha quedat pràcticament parat per la pandèmia. Alguns hotels de la ciutat s'han vist obligats a tancar de manera temporal per no tenir reserves, i els altres segueixen oberts, però amb un ritme d’activitat mínim.

Un exemple és l'Hotel AC Sant Cugat, que va tancar les portes el 21 de març de 2020 per decisió central de la cadena d'hotels AC uns dies després de la declaració de l'estat d'alarma. "Tenim com a data prevista d’obertura el 6 d’abril, però això es decidirà uns quinze dies abans veient la situació i l'estat de les reserves", explica el director de l’hotel, Laurent Company, que espera que l'ocupació es reactivi a l'estiu.

L'Hotel The Site Sant Cugat també va tancar el 16 de març, però van tornar a obrir a l’estiu per aprofitar la temporada. Finalment l'1 de desembre van decidir tancar, ja que cada vegada la situació empitjorava més pels rebrots. El director de l'hotel, Antonio Martínez, comenta que obriran l'1 de maig, però sempre tenint en compte la demanda que hi hagi. "Progressivament anirem traient gent de l'ERTO, tot depenent de com estigui la situació; no estem segurs si obrirem". Explica també que, sent un hotel independent que no forma part de cap cadena, no reben ajuts i la seva situació és molt delicada: "Encara que tinguéssim una economia sòlida el 2019, ara estem quasi en situació de fallida per haver de pagar tots aquests impostos i evidentment no tenir ingressos".

Els aparthotels viuen una situació una mica diferent. En el seu cas sembla que no surten tan perjudicats en tenir diferents habitacions que disposen de tot el necessari perquè els clients puguin viure de manera independent i no hagin de fer ús de zones comunes, però tot i això, també tenen una ocupació molt baixa. És el cas de l'Aparthotel del Golf de Sant Cugat, "El fet de tenir apartaments totalment equipats amb cuina, els clients poden preparar el seu propi menjar i no suposa cap problema el fet que la cafeteria estigui tancada", declara Cèlia Mora, recepcionista d'aquest aparthotel. De moment es mantenen oberts, però sempre treballant en funció del nombre de reserves. Mora explica que com que tenint una ocupació molt més baixa de l'habitual, han hagut de reduir el personal. "Alguns d'ells han estat en ERTO o treballant a mitja jornada", afegeix.

A falta d’un gran nombre de reserves, tots els hotels entrevistats estan invertint temps en reformes i el manteniment dels seus hotels, tasques que abans de la pandèmia els era molt més difícil fer-les. A més, han d’atendre a un gran nombre de mails de clients que anul·len o modifiquen la seva estança.






Antonio Martínez

"El nostre problema és que som un hotel independent, estem quasi en situació de fallida perquè hem de pagar l'IBI, hem de pagar fins i tot la tasa del vado dels pàrquings, i nosaltres encara que tinguéssim una economia sòlida al 2019, ara estem quasi en situació de fallida per haver de pagar tots aquests impostos i evidentment no tenir ingressos".

Cèlia Mora

"El nostre aparthotel està obert, funciona pràcticament amb normalitat. El que sí que és cert és que tenim una ocupació molt més baixa de l'habitual, pel que fa a recursos humans hem reduït bastant el número de personal i treballadors, alguns d'ells han estat en ERTO, a mitja jornada, jornada completa, altres ja han tornat... Estem en aquest moment adaptant una mica el que és el nombre de treballadors en funció a l'ocupació".

Laurent Company

"Amb les adaptacions en vigor a la cadena, obrirem amb poc personal. Veient l'estat de reserves que tenim se suposa que fins a l'estiu no hi haurà molt moviment aquí a la zona perquè tenim moltes empreses internacionals i tot el món espera a vacunació massiva per tornar a fer sortir a la gent. Tindrem molt poca activitat fins a l'estiu, tant de bo després es reactivi".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.