La construcció de nous habitatges s'ha frenat durant l'any 2003 a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'inici de nous habitatges a Sant Cugat s'ha reduït l'any 2003 un 47,6%, respecte el 2002. D'aquesta manera, la nostra ciutat se situa per darrera de municipis veïns com Terrassa, Sabadell o Rubí, on el nombre d'habitatges iniciats ha crescut un 13%. Així ho posa de manifest el darrer Butlletí Econòmic de Sant Cugat, que també destaca que el nombre d'habitatges acabats, en canvi, s'ha incrementat en un 33,6%.

El sisè butlletí econòmic de Sant Cugat situa a Sant Cugat per darrera dels municipis veïns pel que fa a l'inici de construcció de nous habitatges. En aquest sentit, l'informe posa de manifest que la nostra ciutat es van començar al 2003 un total de 577 habitatges, mentre que l'any 2002 van ser 1.102, el que suposa una davallada del 47,6%.

Tot el contrari ha passat a ciutats com Terrassa, Sabadell o Rubí, on el creixement ha estat, en el darrer cas, del 13% respecte el 2002. D'aquesta manera, si comparem el nombre de vivendes començades per cada 1.000 habitants, l'any 2003 a Sant Cugat la xifra és del 9,1, mentre que a Terrassa han estat 15,8, a Rubí 14,6 i a Sabadell 14,5.

Segons José Ramon Garcia, membre de l'equip investigador d'aquest estudi, aquesta disminució Sant Cugat és raonable ja que s'estava produint un creixement molt important que en algun moment s'havia de frenar. Garcia ja ha avançat però que durant el 2006 hi tornarà haver un augment de la construcció.

José Ramon Garcia

És raonable que durant alguns anys no es construeixi tant. De totes maneres les previsions diuen que durant el 2006 hi haurà un augment molt pronunciat de la construcció.


En aquest sentit, José Ramon Garcia ha afegit que el que es pretén és que es pugui assolir un cicle de construcció més ordenat, i creu que el creixement que s'estava portant a terme en anys anteriors havia de parar, i que això entre dintre de la normalitat.

Pel que fa als habitatges acabats durant el 2003, en aquest cas a la nostra ciutat s'ha produït un increment del 33,6% respecte l'any anterior. Això suposa que s'han acabat 9,9 habitatges per cada 1.000 habitants, igual que a Sabadell. A Terrassa han sigut 15,5 i a Rubí 11,5.

Pel que fa als preus, Sant Cugat continua sent el municipi de l'entorn on el metre quadrat és més car, concretament 3.054 euros. Tot i això, el preu de la vivenda nova a Sant Cugat ha crescut menys que a l resta de ciutats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.