Sant Cugat crea una guia de restauració local per arribar a la ciutadania sense intermediaris

A través de l'aplicació web 'Sant Cugat a casa' es podran fer reserves, comandes i tenir informació de tots els restaurants de la ciutat


  • Comparteix:

Durant la presentació s'ha fet una simulació de comanda a un restaurant de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Durant la presentació s'ha fet una simulació de comanda a un restaurant de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ja disposa d'una guia de restauració íntegrament local que vol incloure tota la oferta gastronòmica de la ciutat i donar visibilitat i facilitats a un dels sectors més afectats per la pandèmia. 'Sant Cugat a casa' és un aplicatiu web, adaptat tant per a mòbils com per a altres dispositius, a través del qual es poden fer comandes, per emportar o a domicili, reservar taula o, simplement, tenir la informació i el contacte directe amb el restaurant. Una iniciativa pionera que ha tirat endavant l'associació Restauració i Oci nocturn, creada l'any passat, i que compta amb el suport, amb formació i difusió, de l'Ajuntament.

Després d'un any de feina, un any especialment complicat per al sector, un dels més afectats per la pandèmia, 'Sant Cugat a casa' ja és una realitat. La presidenta de Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, Laura Garcia, ha agraït la feina a l'equip que l'ha desenvolupat, també santcugatenc, i ha fet una crida a la ciutadania per a què demani a través d'aquesta web i no per altres aplicacions que es queden amb comissions de cada comanda. Garcia ha explicat que això "no és un negoci" i que és, simplement, una iniciativa per donar suport al sector i per facilitar-ne l'accés a la població.

La proposta reactiva la campanya 'Gràcies' de l'Ajuntament per revitalitzar el comerç local i, en concret, la restauració i l'oci nocturn. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat durant la presentació la gran oferta gastronòmica de la ciutat i que engloba aquest 'marketplace', una iniciativa que neix de "la necessitat de reinventar-se". En aquest mateix sentit s'ha expressat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, que ha posat en valor el sector que "ha aguantat la pandèmia" i, "no només això, sinó que n'ha sortit més fort".

De moment hi ha una setantena de restaurants a la guia dels aproximadament 300 que hi ha a la ciutat.






Laura Garcia

És una guia de tota la restauració de Sant Cugat. Un lloc on estem tots, de fàcil accés. I que tothom sàpiga que cada vegada que entra aquí i no a Glovo està ajudant. Aquí no hi ha comissions, és una passarel·la pròpia i local.

Mireia Ingla

Aquesta iniciativa és resultat de la imaginació i de la necessitat de reinventar-nos. Ens permetrà acostar a la gent la restauració d'una manera més fàcil encara.

Elena Vila

Tenim un gran comerç local, unes grans empreses, una gran restauració i oci nocturn. Una gran economia local que ha aguantat aquesta pandèmia i les seves restriccions. I no només ens n'hem sortit, sinó que ens ha fet més forts i fortes. Així que gràcies de tot cor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.