El PSC demana que s'encarregui una auditoria externa per aclarir la pèrdua de 8 milions d'euros en la recaptació d'impostos


  • Comparteix:

Els socialistes consideren que s'estan cometent 'negligències' en aquest servei

Els socialistes consideren que s'estan cometent 'negligències' en aquest servei

El grup municipal socialista considera que la recaptació dels impostos municipals s'està fent amb 'negligència' i demana que s'encarregui una auditoria externa per determinar quines han estat les causes de la pèrdua de més de vuit milions d'euros en el cobrament d'aquests tributs. Des del PSC demanen també que s'apliquin mesures per garantir el cobrament de quasi 12 milions d'euros que estan pendents de cobrar i que encara no han prescrit.

El PSC de Sant Cugat denuncia que des del 31 de desembre del 2003, el volum dels deutes pendents de l'Ajuntament, pel que fa exclusivament a temes tributaris, ascendeix a un total de 20 milions d'euros. A més critiquen que des de l'any 1994 i fins el 1998, s'ha perdut un total de 8 milions d'euros, per negligència en la recaptació executiva dels impostos locals.

Així s'ha s'ha expressat el regidor socialista Pau Calsamíglia, que ha explicat que aquests vuit milions d'euros ja no es poden ni recuperar, ni reclamar. A més ha afegit que això és un problema tan de l'empresa Fomento Sabadell, encarregada de la concessió dels serveis de recaptació, la qual ha cobrat 2,6 milions per una feina que el PSC considera que no ha fet, com del propi Ajuntament.

Pau Calsamiglia

Aquests 8 milions d'euros són irrecuperables. Mai més es podran recuperar ni reclamar. És producte de que l'empresa no s'ha preocupat, així com tampoc ho ha fet l'ajuntament.


En aquest sentit també s'ha expressat el portaveu municipal del PSC, Jordi Menéndez, que considera que el ciutadà té dret a saber què ha passat amb aquests 8 milions d'euros, així com a demanar explicacions als responsables d'aquesta pèrdua.

Jordi Menéndez

Nosaltres volem saber què ha passat, perquè el fet que un Ajuntament perdi 8 milions d'euros no és un tema menor. Algú ha de donar explicacions i s'ha de veure qui és el responsable.


Per tot això el grup municipal socialista exigeix que es contracti a una auditoria externa a la gestió de l'empresa concessionària, fonamentalment perquè puguin explicar les causes de la prescripció dels 8 milions d'euros, així com per donar pautes per a l'exigència de responsabilitats.

A més el PSC demanen que es proposin mesures perquè una situació com aquesta no es torni a produir, i que a partir d'ara es pugui cobrar els quasi 12 milions d'euros que queden pendents des de l'any 1999, i que segons afirmen, encara no han prescrit.

Precisament, segons el PSC, l'empresa Fomento Sabadell ha presentat la seva renúncia a la pròrroga del contracte, que finalitza al mes març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.