Joly desmenteix el PSC i diu que els impostos incobrats se situen només en un 5% de mitjana


  • Comparteix:

El titular d'Economia afirma que no hi ha 'pèrdua real' perquè els incobrats estan provisionats als pressupostos

El titular d'Economia afirma que no hi ha 'pèrdua real' perquè els incobrats estan provisionats als pressupostos

L'Àrea d'Economia de l'Ajuntament desmenteix les crítiques del PSC i assegura que els impostos incobrats anuals se situen en un 5% de mitjana, un marge que qualifiquen de 'normal' en la recaptació tributària dels ens locals. El tinent d'alcalde Jordi Joly ha aclarit que els 8 milions d'euros incobrats entre els anys 1994 i 1998, que havien denunciat els socialistes, no impliquen pèrdues econòmiques reals, ja que han estat degudament provisionats en els respectius pressupostos.

El titular d'Economia acusa el PSC d'interpretar incorrectament les dades sobre la recaptació tributària a Sant Cugat. Jordi Joly assegura que és 'fals' afirmar que entre els anys 1994 i 1998 s'hagin 'perdut' 8 milions d'euros, ja que aquests impostos incobrats han estat degudament provisionats en els successius pressupostos. En aquest sentit, el tinent d'alcalde recorda que, com en totes les administracions, la recaptació del 100% dels tributs no és factible, però el que és important, afegeix, és provisionar la quantitat anual corresponent per fer front als incobrats.

Jordi Joly

No és cap pèrdua. Aquests diners s'han incorporat en l'apartat de despesa dels pressupostos i estan degudament provisionats. No s'ha de generar cap alarma.


Joly ha explicat, a més, que entre els anys 1994 i 1998 les dades de la Direcció General del Cadastre -que serveixen de base a l'Ajuntament per cobrar impostos com l'IBI- eren de poca qualitat, i sovint contenien errors per duplicacions o inexactituds en el padró. Aquests errors, segons Joly, explicarien aproximadament la meitat dels 8 milions d'euros d'incobrats en aquest període.

En aquest sentit, Joly ha indicat que en els últims anys els mecanismes de gestió tributària de l'Ajuntament han millorat molt, fins assolir nivells d'excel·lència. Una prova d'això, segons el titular d'Economia, és que en el període 1994-2003, la mitjana d'impostos incobrats a Sant Cugat és del 5%, una quantitat que qualifica d'habitual a les administracions locals.

Jordi Joly

Entre 1994 i 2003, la mitjana d'impostos no cobrats és el 5% de tot el pressupost d'ingressos tributaris. És una xifra que està dins dels paràmetres normals dels ens locals.


A més, Joly ha lamentat que el PSC no hagi esperat a conèixer les dades de liquidació d'enguany, ja que segons assegura, les xifres d'impostos incobrats es pot reduir de forma considerable, fins i tot a la meitat.

D'altra banda, Joly desmenteix que l'empresa encarregada de la gestió tributària al municipi -Fomento Sabadell- vulgui abandonar la gestió, tal com havien indicat els socialistes, i assegura que aquesta empresa ha demanat una pròrroga fins a finals d'any i podria tornar a optar al concurs per obtenir una possible continuïtat en la gestió.

Per tot això, el tinent d'alcalde d'Economia acusa el PSC de 'mala fe' i de voler 'desiformar' i considera que els socialistes haurien d'aclarir quines són les fonts d'informació que els porten a fer aquestes afirmacions públicament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.