La relació entre cultura i economia protagonitza la nova edició del 'Converses' de Sant Cugat Empresarial

Durant el debat s'ha parlat sobre la necessitat de reformular l'actual Llei de Mecenatge


  • Comparteix:

L'edició d'enguany de 'Converses' / Foto: Sant Cugat Empresarial

L'edició d'enguany de 'Converses' / Foto: Sant Cugat Empresarial

Un centenar de representants del teixit empresarial de Sant Cugat i del Vallès Occidental s'ha reunit aquest dimecres per parlar sobre el paper de la cultura en l'economia. Els assistents han coincidit a assenyalar una crisi en aquest sentitat i en què s'ha de reenfocar la relació entre aquests dos àmbits, començant per reformular l'actual Llei de Mecenatge, que consideren 'obsoleta'. El debat s'ha celebrat a la Casa Fuster Masia de Sant Cugat en una nova edició de 'Converses', organitzat per Sant Cugat Empresarial (SCE).

El debat ha remarcat la situació difícil que està passant el sector. El president de SCE, Jaume Vives, ha afirmat que hi ha "un problema entre la cultura i l'economia". Per la seva banda, el president executiu de Fluidra i de la Fundació Catalunya Cultura, Eloi Planes, ha assenyalat que "les pèrdues dels ingressos de les indústries culturals i creatives van oscil·lar entorn el 20% i 40% en diferents països i van provocar més de 10 milions en pèrdua d'ocupació en tot el món".

En la mateixa línia, el director de Formació d'Assegurances Catalana Occidente, Manel Farré, considera que "en aquesta relació cultura i empresa tothom surt guanyant. És important que en la vinculació entre les dues parts, l'empresa ho vegi com una inversió". En aquest sentit, la CEO de Gaudi-U-Musica i Project Manager de la Sant Andreu Jazz Band, Blanca Gallo, ha remarcat que el talent creatiu local i la comunicació són "indispensables" per poder tirar endavant els projectes. També ha intervingut l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i ha esmentat que "la música i la cultura ens cura i l'ànima, i sense cultura no seríem res".

El segon punt del debat ha girat al voltant de la Llei de Mecenatge. Planes considera que és necessari crear un nou marc legal i fiscal de mecenatge, perquè s'adeqüi a les demandes de participació dels diferents sectors de la societat civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.