Més de 620 immigrants s'han beneficiat ja dels préstecs sense interès del Fons Social Sant Cugat-Valldoreix


  • Comparteix:

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix ha donat crèdits sense interès per valor de 720.000 euros a un total de 620 persones immigrades, des de la seva creació, l'any 1.998. Al costat d'aquestes xifres, els responsables del programa han destacat també el fet que 'només' un 2,56% del total dels diners prestats no s'han tornat.

Aquestes són les principals dades que han exposat els responsables del Fons Social Sant Cugat-Valldoreix, una iniciativa engegada el novembre de 1998 amb l'objectiu d'ajudar els immigrants que tenen una feina remunerada però que no disposen de recursos suficients per estabilitzar-se i demanar un crèdit bancari. Així, l'ajut consisteix en un préstec sense interès que el seu beneficiari es compromet a retornar d'acord amb les seves possibilitats en el termini pactat prèviament.

La responsable del Fons, Antònia Gili, s'ha felicitat de l'èxit d'un programa que va començar gairebé per casualitat i que, tot i basar-se només en el compromís de la gent, està tenint una gran resposta dels immigrants. L'escoltem.

Maria Antònia Gili

LA resposta ha estat molt positiva tot i que només hi ha ca confiança de que tornaran els diners. L'èxit més important però, és que es facin responsables de fer-ho perquè altres immigrants es beneficiin del programa.


Una de les principals característiques del projecte és que el retorn escrupolós del crèdit, que es fa en tres o quatre mesos com a màxim, permet que els mateixos diners puguin ser deixats una vegada i una altra a diferents immigrants en el mateix any.

Aquest és precisament un dels motius, segons Gili, que fa que els beneficiaris dels crèdits se'n responsabilitzin més a l'hora de retornar-los. A més, Maria Antònia Gili, ha afegit que el fet que no es demani cap aval, només un certificat d'empadronament i que tinguin feina, produeix que els immigrants estiguin molt agraïts i que s'impliquin en retornar els diners. L'escoltem.

Maria Antònia Gili

Aquesta confiança que dipositen amb ells és com un acollimenti aixòfa que s'hoprenguin seriosamnet a l'hora de tornar-ho i crea un vincle que no és tan fred com quan es va a un banc


El Fons Social ha destacat que la majoria de les 620 persones que han demanat el préstec provenen de Sud-Amèrica, i generalment són dones. A més, ha volgut aclarir que els crèdits són per casos d'especial necessitat com són els viatges als països d'origen per recollir els visats, per la vinguda de familiars, per cancel·lació de deutes amb interessos abusius o pel pagament de lloguers en situacions d'emergència. En cap cas, afirmen, es donen per pagar productes o serveis totalment accessoris.

Tots aquells interessats en col·laborar o demanaran préstec es poden dirigir a la Casa de Cultura cada dimarts de les sis de la tarda fins a les nou del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.