L'empresa EDS amplia en 2.000 metres el seu Centre de Processament de Dades ubicat a sant Cugat


  • Comparteix:

Durant la inauguració, el conseller d'Universitats, Carles Solà, ha destacat el compromís de la Generalitat amb les polítiques de recerca i investigació

Durant la inauguració, el conseller d'Universitats, Carles Solà, ha destacat el compromís de la Generalitat amb les polítiques de recerca i investigació

L'empresa EDS, pionera en la prestació de serveis i solucions de negoci per altres empreses, ha ampliat en 2.000 metres quadrats el seu Centre de Processament de Dades, ubicat a Sant Cugat. El conseller de Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà, ha destacat durant la inauguració que aquesta ampliació suposa un avenç pel creixement de la Societat de la Informació a Catalunya. El conseller també ha expressat la necessitat de potenciar l'àmbit de la investigació a Europa i ha volgut destacar el ferm compromís de la Generalitat amb aquestes polítiques.

L'empresa EDS, amb seu a Texas, és la segona empresa de serveis de tecnologies de la informació a escala mundial. El Centre de Processament de Dades, ubicat a Sant Cugat des de finals dels 90, compta actualment amb una superfície de quasi 6.100 metres quadrats i dóna servei a diverses empreses, entre elles La Caixa, que és el seu client principal.

Durant l'acte d'inauguració d'aquesta ampliació, el Conseller de Universitats, Recerca i Societat de la Informació, el santcugatenc Carles Solà, ha remarcat la importància que té l'ampliació d'aquest centre, ja que suposa, ha dit, un creixement de la Societat de la Informació a Catalunya. A més, el conseller ha destacat la necessitat que té Europa de capital humà en l'àmbit de la investigació, tal i com es posa de manifest en un estudi europeu segons el qual, a l'any 2010 serien necessaris uns 750 mil investigadors més. En aquest sentit, Solà ha remarcat el compromís del govern català amb les polítiques de Universitats, Investigació i Desenvolupament (DURSI)

Carles Solà

El Govern està fent un gran esforç poresupostari en auqest àmbit i té el compromís total de donar suport a les polítiques del DURSI.


De la seva banda, el vicepresident executiu d'EDS a Espanya i Portugal, Javier Ribas, ha destacat que el centre de Sant Cugat és un dels més importants de l'empresa en tot el territori estatal i un dels més grans d' Europa.

Ribas ha assegurat també que l'empresa té previst créixer un 10% durant aquest any 2005 a nivell de tot l'Estat Espanyol, i més concretament a Barcelona. Això serà possible gràcies a les diverses propostes i nous contractes que tenen en curs.

Javier Ribas

Tenim diferents propostes i contractes en curs,com per exemple amb el sector energètic espanyol.


El centre de Processament de Dades de Sant Cugat compta amb 220 treballadors i està especialitzat en la prestació de serveis d''outsourcing', proporcionant solucions de negoci i les tecnologies de la informació més avançades a aquelles empreses que volen millorar el rendiment dels seus negocis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.