La direcció i els treballadors de Delphi tanquen l'acord sobre l'expedient de regulació temporal


  • Comparteix:

La planta santcugatenca manté les previsions d'inversió i el projecte de construcció de la nova bomba DFP-3

La planta santcugatenca manté les previsions d'inversió i el projecte de construcció de la nova bomba DFP-3

La direcció i el comitè d'empresa de Delphi han tancat finalment un acord per executar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que vol tirar endavant la companyia per fer front a la disminució de les vendes, especialment en el mercat asiàtic. L'acord estableix el tancament de la fàbrica durant 10 dies laborables fins a finals d'any, però els 806 treballadors afectats cobraran la totalitat del seu sou.

Després de 15 dies de negociacions, el comitè d'empresa i la direcció de Delphi han arribat a un acord definitiu per executar un ERO temporal, que va ser aprovat per la Generalitat el passat 17 de març i es va començar a aplicar dos dies després.

El document recull que la planta santcugatenca de Delphi Diesel Systems romandrà sense activitat empresarial el 24 de març, el 31 d'octubre, el 7 de desembre i un total de 7 dissabtes fins a final d'any. Malgrat això, la compensació dels 806 treballadors afectats serà del 100% del seu sou, inclosos tots els extres salarials. A més, l'ERO no afectarà els treballadors majors de 53 anys per tal que la mesura no afecti les condicions de la seva jubilació.

Des del comitè d'empresa recorden que es tracta d'una regulació de l'ocupació 'puntual', per tal d'ajustar la producció a la demanda, però que en cap cas no ha d'afectar els acords de l'últim conveni signat. En aquest sentit, el document de l'ERO recull que la mesura té un caràcter 'conjuntural' i que es mantindran íntegrament les previsions pel que fa a la inversió futura i a la posada en marxa de la nova bomba Common Rail DFP-3 que es fabricarà a la planta de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.