Sant Cugat, el municipi més benestant de Catalunya

La ciutat lidera els rànquings obtinguts de l'estudi publicat per l'INE


  • Comparteix:

Imatge aèria d'una urbanització de Begur a la Costa Brava / Foto: ACN

Imatge aèria d'una urbanització de Begur a la Costa Brava / Foto: ACN

Els habitants de Sant Cugat encapçalen les llistes dels municipis en què els seus habitants tenen servei domèstic, que tenen dos o més vehicles, que disposen de segones residències per les vacances o viuen en llars de més de 105 m². I alhora estan a la cua de l'estadística de poblacions on els seus veïns no tenen rentavaixelles, ascensor o calefacció a casa seva. Són estadístiques, amb dades extretes de l'últim informe de l'INE, que corroboren l'altra estadística que quasi sempre encapçala Sant Cugat, que és la de la ciutat amb més renda per càpita i menys taxa d'atur.

Sant Cugat és el municipi de Catalunya amb més servei domèstic per habitant. Quasi el 20% dels santcugatencs disposen d'aquest reforç per desenvolupar les tasques de la llar, xifra que es troba molt per sobre de la mitjana catalana, que se situa en el 7,2%. Darrere Sant Cugat, es troben Barcelona, amb un 12%, i Girona, amb un 10%.



Aquest segon gràfic mostra els municipis on els seus habitants no disposen de cap vehicle. Encapçalant la llista, es troben Santa Coloma de Gramenet, amb un 47%, l'Hospitalet de Llobregat, amb un 44,5%, i Barcelona, amb un 39%. La mitjana catalana se situa en el 25%. Sant Cugat, en última posició, amb un 15%, es consolida com la ciutat amb més vehicles.



Aquest tercer gràfic mostra com Sant Cugat, amb un 38%, és el municipi on els seus habitants tenen dos o més vehicles per llar. La mitjana catalana se situa en el 31%. Per la cua, només un 15% dels hospitalencs tenen més d'un vehicle per família.



També en primera posició, Sant Cugat és el municipi amb més nombre d'habitants que disposen de segones residències per passar les vacances. En aquest aspecte, els ciutadans que menys en tenen són els de Manresa.



Pel que fa als metres quadrats dels habitatges, els ciutadans de Sant Cugat són els qui viuen en pisos més grans de tot Catalunya. En aquest cas, el municipi és l'únic que se situa per sobre de la mitjana catalana. En segona posició, i amb gairebé 20 punts de diferència, es troba Reus.



Finalment, Sant Cugat també és la ciutat amb més comoditats a la llar. Els santcugatencs se situen a la cua del llistat de municipis que no disposen de rentavaixelles amb només un 19% que no en tenen, i el penúltim de la llista se situa en el 34% (Castelldefels). Santa Coloma de Gramenet encapçala la llista, amb un 60%, i la mitjana catalana es troba en el 40%.



També és la ciutat amb més llars amb ascensors de mitjana. El gràfic mostra els municipis amb menys ascensors per edifici. Santa Coloma de Gramenet es troba en primera posició amb un 52%. La mitjana de Catalunya se situa en el 28%. Sant Cugat, molt lluny de la resta, només té un 10% d'edificis sense ascensor.



El mateix passa amb la calefacció. En primera posició es troba Santa Coloma de Gramenet amb un 30% dels habitatges que no en tenen, mentre que la mitjana catalana se situa en el 13,5%. Mentrestant, Sant Cugat només té un 4,25% de llars sense calefacció.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.