La línia de rodalies de Renfe per a passatgers entre l'Hospitalet i Martorell serà una realitat el proper dilluns


  • Comparteix:

La nova línia de rodalies de Renfe entre l'Hospitalet de Llobregat i Martorell començarà a funcionar el proper dilluns, 23 de maig, amb una freqüència de pas de dos trens per sentit cada hora. Durant l'acte d'inauguració, la Ministra de Foment ha remarcat la importància d'un servei que trencarà la concepció radial de les comunicacions i escurçarà el temps d'alguns viatges. L'alcalde de Sant Cugat, de la seva banda, ha reclamat que la línia arribi aviat fins a Mollet i ha demanat una freqüència de pas més competitiva.

Els ciutadans de Sant Cugat podran veure, a partir del proper dilluns, com s'aturen a l'estació de Coll Favà els trens de la nova línia de rodalies de Renfe, que connectarà l'Hospitalet de Llobregat amb Martorell passant per la nostra ciutat. D'aquesta manera, es dóna resposta a una reivindicació històrica dels municipis dels dos Vallès i del Baix Llobregat, que reclamaven un transport ferroviari per a passatgers que unís les diferents poblacions d'aquestes comarques sense haver de passar per Barcelona.

Així ho han recordat els alcaldes de Sant Cugat i Rubí, que han remarcat però que, un cop fet això, ara és molt important que es completi el recorregut del servei perquè arribi fins a Mollet, al Vallès Oriental. L'alcalde de la nostra ciutat, Lluís Recoder, ha manifestat també la voluntat que s'incrementi la freqüència de pas dels combois, inicialment prevista cada mitja hora, per tal fer que aquesta línia sigui 'competitiva'.

Lluís Recoder

És un dia important perquè finalment les estacions han obert i els trens passaran a partir de dilluns que ve. Ara el segon pas es però que els trens tinguin unes freqüències competitives.


De la seva banda, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha volgut destacar la importància d'una línia que, tal i com preveu el Pla Estratègic d'Infraestructures del Transport, permet posar fi a un concepte radial del territori que afavoreix només a grans ciutats com poden ser Barcelona o Madrid. Amb aquesta línia, ha dit, es vol donar una nova oportunitat a d'altres zones i reduir també en una mitja de 30 minuts els trajectes, ja que la connexió entre les diferents ciutats podrà fer-se ara sense haver de passar per Barcelona.

Magdalena Álvarez

Volem trencar la radialitat i donar igualtat d'oportunitats de tot el territori. La nova línia també dóna una oportunitat a la productivitat ja que permet estalviar temps.


La nova línia C-7 de rodalies de Renfe aprofita el traçat de la línia de mercaderies entre El Papiol i Mollet i farà el recorregut entre l'Hospitalet de Llobregat i Martorell, passant per Barcelona Sants, Cerdanyola, la UAB, Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. La seva posada en funcionament ha suposat afegir 14,2 quilòmetres nous de doble via i una inversió de més de 17 milions d'euros que han aportat el Ministeri de Foment, Adif i Renfe.

Coincidint amb la presentació de la línia, que ha comptat també amb la presència del delegat del govern espanyol a Catalunya, el president de Renfe i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, s'han presentat també les estacions de Rubí i Sant Cugat, remodelades fa poc més d'un any i que es caracteritzen per ser les dues primeres estacions bioclimàtiques de tot l'Estat Espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.