Tots els partits de la ciutat es feliciten per la nova línia de Renfe però reclamen més trens i que es completi el recorregut


  • Comparteix:

Tots els partits polítics amb representació al consistori han coincidit a celebrar la posada en funcionament de la línia de rodalies de Renfe entre Martorell i l'Hospitalet, tan llargament reivindicada. Des de totes les formacions han recordat però que amb aquesta inauguració no s'ha acabat la feina i han reclamat que s'incrementi la freqüència de pas dels trens i que es completi el recorregut fins a Mollet.

Satisfacció pel fet que s'hagi fet realitat una reclamació històrica i tant reivindicada. Aquesta ha estat la valoració que han fet totes les formacions polítiques de la nostra ciutat davant la posada en marxa, aquest proper dilluns, de la línia de rodalies de Renfe que uneix la nostra comarca amb el Baix Llobregat.

Un cop dit això però, tots els partits coincideixen a reclamar que s'incrementin les freqüències de pas dels trens per tal que la línia sigui més competitiva i doni un servei real als usuaris, i han reivindicat també que s'allargui el recorregut fins al Vallès Oriental. Així ho ha dit el portaveu de CiU, Joan Recasens, que ha remarcat també la necessitat de completar les infraestructures ferroviàries amb una parada vallesana del TGV.

Joan Recasens

Fa anys que estàvem reclamant que aquesta línia fos per a passatgers, per treure vehicles de les carretres de l'entorn, i per tant la valoració de l'inici de funcionament és positiva. Però tornem a reclamar una estació de viatgers del TGV.


Des del PSC; el portaveu municipal, Jordi Menéndez, s'ha felicitat per la inauguració del servei però ha recordat que cal anar més enllà, i fer que la línia arribi fins a Mollet però especialment, que s'acabi de completar la ronda per la banda del Baix Llobregat.

Jordi Menéndez

La posada en marxa de la línia és positiva però no suficient. Hem de seguir treballant per fer la connexió per l'altra costat de la ronda i necessitaríem que la línia anés també pel Baix Llobregat.


En el mateix sentit s'ha expressat Eduard Pomar, portaveu d'ERC, per a qui és bàsic incrementar les freqüències de pas i per tal que sigui superior als dos trens per hora. Per a Pomar, després de tants anys de reivindicar-ho, ara és important que es faciliti al màxim l'ús d'aquest servei per parts dels ciutadans.

Eduard Pomar

Aquí hi haurà un tema de freqüència de pas que s'haurà d'adequar si es vol que realment sigui una línia utilitzada. No és bo que només passi un tren cada 30 minuts, s'haurà d'augmentar.


Des d'ICV-EUiA, Xavier Boix ha celebrat la inauguració d'aquesta línia, després d'una herència 'd'anys d'inactivitat pel que fa a transport públic'. El portaveu ecosocialista ha coincidit però que aquest pas no pot ser el definitiu sinó que cal anar més enllà per garantir i facilitar realment la connexió entre els dos Vallès i el Baix Llobregat.

Xavier Boix

És un primer pas important però no definitiu perquè no es facilita com voldríem la connexió entre el Vallès i el Baix Llobregat, i creiem que és important que es tiri endavant la connexió amb el Vallès Oriental.


Per últim, la portaveu del PP, Berta Rodríguez, també ha fet una valoració positiva de la propera posada en funcionament de la línia Hospitalet - Martorell, però ha volgut recordar que aquesta és una tasca que ja van iniciar els populars amb la voluntat de dotar el territori d'una xarxa de comunicació pública transversal.

Berta Rodríguez

L'important és que la gent del Vallès tinguem també una xarxa viària que sigui transversal, no només radial. I això és que el que ja va e engegar el PP en l'anterior mandat.


Recordem que la línia de rodalies C7 de Renfe, que unirà l'Hospitalet de Llobregat amb Martorell, passant per la nostra ciutat, entrarà en funcionament el proper dilluns i que la freqüència prevista per al pas dels trens és de mitja hora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.