Lluís Recoder insta la Generalitat a aclarir la seva postura sobre el traçat vallesà del TGV


  • Comparteix:

L'alcalde assegura que actualment 'no està clar si el govern català recolza o no la proposta'

L'alcalde assegura que actualment 'no està clar si el govern català recolza o no la proposta'

L'alcalde de Sant Cugat demana al govern de la Generalitat un posicionament sobre la proposta del traçat i l'estació vallesana del TGV, per a passatgers i mercaderies. Segons Lluís Recoder, actualment no està clar que el govern català recolzi aquesta proposta i per això els demana que diguin si li donen o no suport.

Lluís Recoder ha manifestat la seva preocupació pel fet que, segons ha dit, abans estava molt clar que la Generalitat donava suport a aquesta proposta, 'però en aquests moments no sabem si la recolzen o no'.

Tot i que darrerament s'hagi aprovat una proposició no de llei al Parlament a favor d'aquest projecte, que ha comptat amb l'aprovació de tots els grups polítics, Recoder reclama al govern tripartit que digui clarament si recolzen o no el pas del TGV pel Vallès, tant per a passatgers com per mercaderies.

Lluís Recoder

El sectretari d'Estat d'Infraestructures ens va dir que per ells la opinió del govern de la Generalitat era decisiva, i el que ens agradaria saber és si tenim aquest recolzament, perquè ara no ho sabem.


Recoder ha reiterat que és molt important que aquest tren passi pel Vallès i pari, estigui on estigui l'estació, però ha afegit que 'el que és inacceptable que només passin les mercaderies, que és el que ara està previst amb aquest projecte de posar el tercer rail'. En aquest sentit, Recoder ha assegurat que és molt important desviar cap al tren part de les mercaderies que actualment viatja per carretera però ha dit que el 'Vallès no pot acceptar quedar-se una vegada més amb allò que menys ens aporta i que la ciutat de Barcelona no vol'.

L'alcalde ha fet aquestes declaracions després que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, digués durant l'acte d'inauguració de la nova línia de rodalies C-7 de Renfe, que 'les reivindicacions les deixava pels despatxos', en resposta a a la demanda formulada pels alcaldes de Sant Cugat i Rubí perquè el TGV passi per la comarca i que no sigui només per mercaderies sinó també per a passatgers.

Precisament per parlar d'aquesta qüestió, els alcaldes vallesans de la demarcació de Terrassa estan pendents de poder-se reunir amb el secretari de Mobilitat del govern català, Manel Nadal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.