L'Ajuntament rep un premi pel model de gestió econòmica


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat ha estat reconegut amb el primer premi a Institucions que atorga l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció per premiar les bones pràctiques en informació financera i gestió de costos. Aquest reconeixement ha estat concedit per l'aplicació del programa Sant Cugat Eficient, que aplica l'equip de govern amb l'objectiu de contenir la despesa però sense reduir ni el nivell ni la qualitat dels serveis.

Aquest premi, que s'ha entregat en el marc del primer Congrés de Comptabilitat i Direcció que s'ha celebrat a la UB, ha estat rebut amb gran satisfacció pel tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, que ha destacat la dificultat que suposa aplicar aquest tipus de política econòmica a l'administració pública.

En aquest sentit, Joly ha explicat que, davant l'escanyament econòmic que pateixen els ajuntaments, és important buscar fórmules per afrontar el creixement de població i per tant, de serveis, sense que això vagi acompanyat d'un increment proporcional de recursos. És per això que l'aposta de Sant Cugat ha passat per intentar reduir la despesa però sense disminuir ni la quantitat ni la qualitat de serveis prestats. Jordi Joly.

Jordi Joly

Si els recursos que tenim són aquests, cal posar èmfasi en fer que, on gastem els diners, ho fem de la millor manera possible, i passa per un bon anàlisi de costos i optimitzar i distribuir els diners.


El tinent d'alcalde ha volgut fer especial incidència en la necessitat que, perquè això funcioni, siguin totes les àrees de l'Ajuntament les que apliquin aquesta política. Joly ha volgut subratllar precisament, que aquest no és un premi de l'àrea d'Economia sinó del conjunt de departaments i de les persones que els dirigeixen, que creuen en aquest model.

Jordi Joly

Això ens ho hem de creure, i no només economia perquè sinó, no funciona. I vull destacar que això s'està duent a terme amb plena convicció i que si ja ha tingut resultat la primera liquidació, no és un èxit d'economia.


El titular de l'àrea d'Economia ha aprofitat per lamentar, una vegada més, la difícil situació econòmica que pateixen les administracions locals, i ha apostat per resoldre aquesta qüestió en el marc del nou model de finançament i del nou Estatut de Catalunya. En aquest sentit, Joly aposta perquè, en un futur, els ajuntaments catalans rebin els diners de la Generalitat de Catalunya i no del govern de l'Estat, com està establert en l'actualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.