L'Ajuntament engega un contenciós amb el Ministeri d'Economia per no compensar suficientment la pèrdua de l'IAE


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda diu que, esgotada la vida administrativa, han optat per reclamar per la via del contenciós

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda diu que, esgotada la vida administrativa, han optat per reclamar per la via del contenciós

L'Ajuntament ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el Ministeri d'Economia i Hisenda per la compensació 'insuficient' per la pèrdua d'ingressos que ha suposat l'eliminació de l'IAE. Després d'haver esgotat la via administrativa, la junta de govern local ha donat el vist-i-plau per iniciar els tràmits per la via judicial.

La Junta de Govern Local ha decidit interposar un recurs contenciós administratius contra el Ministeri d'Economia i d'Hisenda per la manca d'una compensació suficient per la pèrdua d'ingressos que ha suposat l'eliminació de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE). I és que, segons el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, hi ha una diferència de quasi 2 milions d'euros entre el que ha perdut el consistori i la compensació que rebran per part de govern de l'Estat.

Tot i tornar a recalcar que la supressió d'aquest impost era necessària, Joly ha lamentat una vegada més que no s'hagi buscat una fórmula per compensar adequadament les administracions locals per la pèrdua d'aquesta font d'ingressos. En aquest sentit, el tinent d'alcalde ha explicat que la proposta del ministeri ja està 'dada i beneïda' i que per això, un cop esgotada la possibilitat de reclamar per la via administrativa amb les corresponents al·legacions, s'ha decidit tirar endavant la denúncia i interposar un recurs contenciós administratiu amb el ministeri d'Economia i Hisenda.

Jordi Joly

Ara nosaltres hem esgotat la via administrativa i ja estem en el contenciós. Hem intentat anar de bracet amb la FMC però no hem acabat d'aclarir el concepte i hem decidit tirar pel dret. I espero que això arribarà a la correcció.


Joly ha aprofitat per recordar la situació d'escanyament econòmic que pateixen, actualment, els ajuntaments, i ha manifestat la seva esperança que aquesta sigui una qüestió que pugui resoldre's en el marc del nou Estatut de Catalunya i del nou sistema de finançament. Jordi Joly.

Jordi Joly

A mi m'agradaria que aquesta correcció passés pel nou marc de finançament de Catalunya i pel nou Estatut, i que passés perquè els ajuntaments catalans rebéssim els diners directament des de la Generalitat.


D'altra banda, i pel que fa a la voluntat d'engegar una campanya perquè el govern central deixi de recaptar el 16% d'IVA dels pressupostos municipals, el tinent d'alcalde ha assegurat que s'estan buscant complicitats i que cal esperar també a veure com avancen les negociacions pel nou marc de finançament de Catalunya.

L'Ajuntament continua també pendent de la sentència del tribunal europeu pel que fa al contenciós amb l'Estat per la recaptació del 16% de l'IVA dels diners que el consistori transfereix als organismes autònoms municipals, una sentència que podria arribar en breu i que des de Sant Cugat confien que els pugui ser favorable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.