El PSC es felicita per l'adjudicació a la Diputació de la recaptació tributària però critica el retard


  • Comparteix:

Els socialistes retiren el contenciós contra la pròrroga a FS, però neguen que la sentència del TSJC avali el model de gestió tributària de Sant Cugat

Els socialistes retiren el contenciós contra la pròrroga a FS, però neguen que la sentència del TSJC avali el model de gestió tributària de Sant Cugat

El PSC s'ha felicitat per l'acord entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona per adjudicar a aquest organisme les tasques auxiliars de recaptació tributària, tot i que lamenta que aquesta decisió s'hagi pres, segons ells, amb tant retard. Els socialistes ja han ordenat la retirada del contenciós contra la pròrroga de la concessió a l'empresa FS però afirmen que, tot i acatar la sentència del TSJC que avala la legalitat d'aquesta adjudicació, per ells la resolució judicial no legitima el model de gestió tributària municipal.

El PSC qualifica de 'canvi d'orientació radical' la decisió de l'equip de govern d'adjudicar la recaptació tributària municipal a la Diputació de Barcelona el 2006. Els socialistes es feliciten per aquest anunci -perquè suposarà 'millorar l'eficiència, l'equitat i l'estalvi', asseguren- però recorden que el seu partit porta aquesta proposta al seu programa electoral des de l'any 1995, i per això critiquen que l'equip de govern hagi trigat tant en apostar per aquest model de gestió dels tributs. Així ho ha dit el regidor del PSC, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Que sigui una mesura encertada no vol dir que no denunciem que arriba molt tard i que aquest retard ha costat molts diners als santcugatencs. Des del 1995 el PSC ho portava al programa. Per què no s'ha fet abans?


Els socialistes reiteren que en els últims anys la gestió tributària municipal ha estat 'deficient' i ha registrat uns rendiments recaptatoris massa baixos, d'entre un 72 i un 78% de mitjana, segons les seves dades. Des del PSC recorden que el grup municipal socialista porta anys preocupat per aquest tema i que així ho han posat de manifest en repetides ocasions, i remarquen que l'equip de govern municipal s'acosta ara als seus postulats, tot i que amb massa retard.

El regidor socialista Pau Calsamiglia ha explicat, a més, que el PSC ha ordenat ja la retirada del contenciós-administratiu contra la decisió de l'Ajuntament de prorrogar fins a finals d'any la concessió de la recaptació tributària a l'empresa FS, per coherència amb la sentència del TSJC que avalava el procediment d'aquesta adjudicació. Tot i així, Calsamiglia ha demanat 'responsabilitat política' a l'equip de govern ja que, segons diu, la resolució judicial no legitimava el model de gestió tributària instaurat a Sant Cugat. Un fet que quedaria demostrat, segons Calsamiglia, pel canvi de model que suposa la concessió del servei a la Diputació de Barcelona que s'acaba d'acordar.

Pau Calsamiglia

Acatem la sentència, que ens és desfavorable, i ja hem ordenat retirar el segon contenciós. Però això no treu que demanem responsabilitat política a l'equip de govern.


Els socialistes interpreten com un senyal de 'manca de convicció' de l'equip de govern el fet que ara, finalment, s'hagin avingut a adjudicar les tasques de recaptació a la Diputació de Barcelona, i subratllen que això no pot fer oblidar que la gestió tributària municipal ha estat 'ineficaç' durant els últims 4 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.