El ple ratifica per unanimitat la cessió a la Diputació de la gestió tributària auxiliar


  • Comparteix:

Tots els grups donen suport a la decisió, tot i que l'oposició considera que això implica que fins ara la gestió tributària era ineficaç

Tots els grups donen suport a la decisió, tot i que l'oposició considera que això implica que fins ara la gestió tributària era ineficaç

El ple municipal ha aprovat per unanimitat la cessió de la gestió tributària auxiliar a la Diputació de Barcelona per a l'exercici 2006, que representarà un estalvi d'entre 500.000 i 600.000 euros per a les finances municipals. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha dit que aquesta decisió va en la línia del programa 'Sant Cugat Eficient', que pretén prestar els mateixos serveis però reduint els costos. Els grups de l'oposició han donat suport a la mesura, que ja s'havia anunciat al consell general de l'Organisme Autònom Municipal de Gestió Tributària, i han dit que suposa corregir la mala gestió tributària que s'ha fet els últims 4 anys.

A partir de l'1 de gener del 2006, la Diputació de Barcelona assumirà les funcions auxiliars en matèria de gestió tributària i liquidació dels impostos i tributs locals, així com de la resta d'ingressos públics, excepte les contribucions especials i les quotes urbanístiques, que se seguiran gestionant directament des de l'Organisme Autònom Municipal de Gestió Tributària (OAMGT). L'organisme supramunicipal també s'encarregarà de la inspecció tributària, la recaptació, la resolució de recursos, l'atenció al públic, el règim de bestretes a compte i la defensa jurídica.

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha explicat que la cessió a la Diputació permetrà oferir el mateix servei a un cost més baix, en la línia del programa 'Sant Cugat Eficient'.

Jordi Joly

La Diputació és capaç d'oferir el mateix servei a un cost molt més baix. L'estalvi serà d'entre 500.000 i 600.000 euros, com recomana el programa Sant Cugat Eficient.


Joly ha volgut aclarir, a més, que aquesta decisió no té res a veure amb la sentència del TSJC sobre l'adjudicació a FS de la gestió tributària auxiliar, que segons el tinent d'alcalde d'Economia avala la gestió de l'Ajuntament i els procediments d'adjudicació.

Tots els grups municipals han donat suport a la decisió, tot i que des de l'oposició han considerat que aquest canvi implica reconèixer que la gestió tributària municipal ha funcionat malament durant els últims 4 anys. El regidor del PSC Pau Calsamíglia s'ha felicitat pel fet que, a partir d'ara, es podrà aconseguir un model eficient, equitatiu i més econòmic.

Pau Calsamiglia

Hem aconseguit el que nosaltres perseguíem, que era canviar en profunditat un model de recaptació que era ineficient. Ara tindrem un model eficient, equitatiu i que ens permetrà un important estalvi econòmic.


D'altra banda, els socialistes han insistit en criticar els baixos nivells recaptatoris dels últims tres anys i han reiterat que en aquest període s'han registrat pèrdues d'entre 8 i 12 milions d'euros. De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha indicat que després de la liquidació del 2004, a data d'avui, la recaptació de l'IBI està per sobre del 94%, així com la de l'IAE i l'impost de construccions. Pel que fa a l'impost dels vehicles, s'ha recaptat el 83%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.