Una empresa santcugatenca desenvolupa un sistema per explicar les operacions als pacients


  • Comparteix:

L'empresa santcugatenca Understandsurgery.es ha desenvolupat un sistema informàtic per explicar les operacions quirúrgiques als pacients. El programa, que inclou reproduccions animades i imatges en tres dimensions, facilita la comprensió de les intervencions a les quals s'han de sotmetre els malalts.

La companyia Understandsurgery.es, amb seu a Sant Cugat, ha patentat un sistema informàtic d'imatges animades i en tres dimensions que facilita als metges l'explicació de les operacions als pacients. El programa, que es pot utilitzar mitjançant Internet o discos compactes, conté una base de dades amb diverses tècniques quirúrgiques i especialitats com traumatologia, ginecologia i oftalmologia, entre d'altres.

El director general d'Understandsurgery.es, David Creus, explica que els pacients poden conèixer a quina operació se sotmetran des de casa.

David Creus

El pacient pot consultar a quina operació se sotmetrà des d'un ordinador connectat a la xarxa.


L'empresa santcugatenca ha iniciat la fase d'introducció del sistema a Catalunya. En l'actualitat, una seixantena de facultatius de clíniques i hospitals privats utilitzen el programa amb els pacients.

David Creus afirma que els metges dels Estats Units treballen amb sistemes similars des de fa anys.

David Creus

Els sistemes de comunicació amb el pacient s'utilitzen als Estats Units des de fa anys.


La companyia de Sant Cugat del Vallès és filial de la nord-americana Understand Surgery i es va fundar el 2003. L'equip de l'empresa està format per metges, informàtics i especialistes en comunicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.