Una desena de dones participen al primer Curs de Dones Emprenedores, que organitza el SOM


  • Comparteix:

Els projectes sortiran al mercat al març del 2006

Els projectes sortiran al mercat al març del 2006

El Servei Municipal d'Ocupació (SOM) ha iniciat ja el primer Curs de Formació de Dones Emprenedores, que oferirà assessorament a 10 projectes empresarials protagonitzats per dones de la nostra ciutat. L'objectiu de la iniciativa, que es traduirà en la sortida al mercat dels projectes a principis del 2006, és avançar cap a la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'àmbit empresarial.

Una botiga de menjar bolivià, una acadèmia d'idiomes, una revista cultural o una empresa de restauració de mobles són alguns dels 10 projectes seleccionats per participar a la primera edició d'aquest curs, que organitza l'àrea de Polítiques Socials i Joventut a través del SOM. Fins el 10 de març del 2006, les participants rebran assessorament per crear i gestionar una petita empresa, i després comptaran amb accions d'acompanyament per treure el projecte al mercat.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, explica els objectius prioritaris d'aquesta primera edició del curs.

Toni Ramon

Volem donar eines perquè les dones puguin tirar endavant el seu projecte i col·laborar en la igualtat home-dona. A més, ens servirà per comprovar quines són les principals dificultats per planificar accions futures.


Un altre dels eixos bàsics d'aquest curs és crear una xarxa de col·laboració i intercanvi d'experiències entre les dones participants, de manera que neixin sinèrgies entre les emprenedores locals. Paral·lelament, les 10 participants formaran part d'un projecte comú que consistirà en l'elaboració d'un estudi a partir del qual s'elaboraran propostes per fomentar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. Ho explica la tècnica del servei d'autoempresa Susanna Cabeza.

Susanna Cabeza

Es farà un estudi sobre la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, d'on sortiran propostes per millorar aquesta igualtat.


El primer Curs de Formació de Dones Emprenedores, en el qual participen una desena de dones en situació d'atur, contempla també una acció de suport a la conciliació laboral i familiar a través de 'xecs serveis' que permetran cobrir part de la despesa econòmica per assumir les càrregues familiars durant la realització del curs.

El curs està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.