La direcció de Delphi redueix la jornada laboral en 44 dies per fer front al descens de producció


  • Comparteix:

La direcció de Delphi Diesel Systems de la nostra ciutat ha presentat un expedient de regulació temporal de 44 dies amb l'objectiu de fer front a la caiguda de la producció que està patint la planta santcugatenca. Tot i que des de la direcció asseguren que es tracta d'una situació puntual i que no repercutirà en la continuïtat de la planta, l'expedient afectarà la jornada laboral i els sous dels més de 1.100 treballadors de la fàbrica. Des dels sindicats apunten que serà molt difícil arribar a un acord.

Segons publica l'Agència 'Efe', la direcció de la multinacional Delphi de Sant Cugat ha presentat al departament de Treball de la Generalitat un expedient de regulació temporal de 44 dies que afectarà la jornada laboral i el sou dels treballadors fins al desembre del 2006.

L'objectiu d'aquesta mesura és poder fer front a la caiguda del 12,5% la producció que està patint la planta santcugatenca, i que està xifrada en unes 170.000 bombes d'injecció sobre una previsió total d'1.360.000 per aquest any 2005.

Des de l'empresa esperen que aquesta situació canviï de cara al 2006 i la producció pugui repuntar, i asseguren que aquesta decisió no repercutirà ni en la continuïtat de la fàbrica ni en les inversions aprovades, així com tampoc en els compromisos assolits l'any passat en el conveni col·lectiu.

La decisió però no ha estat ben rebuda pel comitè d'empresa, que proposa com a alternativa la possibilitat de fer prejubilacions, tot i que l'empresa addueix falta de pressupost en el fons especial destinat a aquest tema. Les mateixes fonts han reconegut que la pèrdua de producció és important però consideren que no poden 'absorbir-la' només els treballadors, i apunten que serà difícil arribar a un acord ja que les pretensions de la regulació són 'desorbitades'.

Ara, i després de lliurar la documentació al departament de Treball, la direcció l'ha lliurat també als representants sindicals i s'obre un període de consultes de 15 dies més dues setmanes més per mirar de resoldre e conflicte laboral.

Recordem que aquest no és el primer expedient de regulació temporal que tira endavant Delphi Sant Cugat durant aquest any. El passat mes de març, direcció i comitè d'empresa van aprovar un expedient similar però de menys dies laborals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.