La primera reunió entre treballadors i direcció de Delphi no aconsegueix acostar posicions


  • Comparteix:

Direcció i comité d'empresa es tornaran a reunir el proper dimecres per intentar desencallar la situació

Direcció i comité d'empresa es tornaran a reunir el proper dimecres per intentar desencallar la situació

Direcció i comitè d'empresa de Delphi mantenen les seves posicions després de la primera reunió, celebrada aquesta setmana, per arribar a un acord sobre l'expedient de regulació temporal de 44 dies que ha presentat l'empresa. Des del comitè d'empresa continuen demanant un pla de prejubilacions i que, en cas que s'acabi tirant endavant un ERO, no suposi una pèrdua econòmica pels treballadors.

La primera reunió entre direcció i treballadors ha servit per posar sobre la taula les posicions d'uns i altres, però no per desencallar la situació.

Així ho ha explicat el president del comitè d'empresa de Delphi Sant Cugat, Jordi Casas, que ha afegit però que les reunions tot just han començat i que l'expedient de regulació presentat per l'empresa no pot ser la proposta definitiva sinó un punt de partida per a la negociació.

Jordi Casas

Les posicions estan bastant encallades però no està tancat, dimecres que ve hi ha una altra reunió, i l'empresa entén que l'ERO és un punt de partida i està disposada a escoltar alternatives.


I és que els treballadors continuen afirmant que la solució a la reducció de la producció passa per un pla de prejubilacions i no per un expedient de regulació que suposi una pèrdua econòmica per a la plantilla. Per Casas, aquesta és la única manera d'adequar les necessitats de la producció a curt i mig termini i per això no acceptaran cap proposta que no vagi en aquesta direcció.

Jordi Casas

Tot el que no sigui l'actual ERO que ha presentat l'empresa, estem oberts a negociar. Però ens agrada aquesta proposta d'un ERO que vagi acompanyat d'un pla de prejubilacions.


Casas ha reconegut també que són conscients que el tema de les prejubilacions és complicat perquè depèn de la matriu nordamericana, que és qui ha de garantir els fons per dur-ho a terme. Tot i això, des del comitè d'empresa continuen demanant un compromís per part de la direcció perquè pressioni la multinacional per tal d'aconseguir aquests fons al llarg dels propers mesos.

Recordem que la planta santcugatenca de Delphi està patint actualment un descens de la producció que han quantificat en 70.000 bombes d'injecció aquest any 2005 i unes 120.000 de cara al 2006. Davant d'aquesta situació, la direcció de l'empresa ha presentat a la Generalitat un expedient de regulació temporal d'ocupació per 44 dies, que equivaldria al 13,5% de la jornada laboral i a una reducció proporcional del sou de la plantilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.